31 December 2015

ဒင္းမ္ဆမ္းၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္း


Dim Sum Style Steamed Chicken Feet
ဒင္းမ္ဆမ္းဆိုင္ေတြမွာတည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒင္းမ္ဆမ္းႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ေျခေထာက္ - အေခ်ာင္း ၂၀
႐ွီတာခီမိႈေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ေျမပဲဆံ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္း - ၃ပင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
နာနတ္ပြင့္ - ၃ပြင့္
ငရုပ္သီး- ၃ေတာင့္
ပဲငံျပာရည္ အေနွာက္ - ၂ဇြန္းစားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ၂ဇြန္း
ခ႐ုဆီ - ႏွစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ၾကက္သြန္မိတ္ -အနည္းငယ္
႐ွာလကာရည္ -၃ဇြန္း ေရေႏြေဖ်ာရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ၾကက္ေျခေထာက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ ေျခသည္းမ်ားႏွင့္ေျခေထာက္အရင္းပိုင္းကိုျဖတ္ထားပါ။
(၂)မီးဖိုေပၚတြင္ေရေႏြးတအိုးကို႐ွာလကာရည္ထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၃)ဆူပြက္ပါကေရစစ္ထားေသာၾကက္ေျခေထာက္ကိုထည့္ၿပီး ၃မိနစ္ေဖ်ာကာဆယ္ယူေရေအးေလာင္းကာေရစစ္ထားပါ။
(၄)ေရစစ္သြားပါကပဲငံျပာရည္အမဲတစ္ဇြန္းထည့္နယ္ကာနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၅)အိုးတခုတြင္ဆီမ်ားမ်ားကိုအပူေပးၿပီးနပ္ထားေသာၾကက္ကိုဆီပူတြင္နီည္ိုေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူကာေရခဲေရစိမ္ေပးပါ။အနည္းဆံုးေလးနာရီမွတညစိမ္ေပးပါ။တညစိမ္ေပးျခင္းျဖင့္ႏူးည့ံတဲ့ၾကက္ေျခေထာက္အေနကိုရမွာျဖစ္ပါတယ္။
(၆)ၾကက္ေျခေထာက္ေပါင္းရန္အတြက္႐ွီတာခီမိႈေျမပဲတို့ကိုေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴၾကက္သြန္မိတ္အရင္းဂ်င္းင႐ုပ္သီးတို႔ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၇)ေရစိမ္ထားေသာၾကက္ေျခေထာက္ရလ်ွင္ဆယ္ယူေရစစ္ထားၿပီးေပါင္းရန္အတြက္ဘမ္းတြင္ထည့္ပါ။ေဆာ့အတြက္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားမိႈေျမပဲၾကက္သြန္မိတ္အရင္းဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္ထားသည္တို႔ကိုထည့္ပါ။
(၈)ဟင္းခပ္မႈန္႔ခ႐ုဆီပဲငံျပာရည္ႏွမ္းဆီေမြးင႐ုပ္ေကာင္းဆားနာနတ္ပြင့္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၉)အသင့္ျပဳလုပ္ထားေသာေရေႏြးေပါင္းအိုးတြင္ မိနစ္၃၀မွ၄၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၁၀)ၾကက္ေျခေထာက္ႏူးအိပါကေပါင္းအိုးမွထုတ္ယူကာအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးျကက္ေျခေထာက္မွထြက္လာေသာေဆာ့စ္မ်ားက္ိုအနည္းငယ္ပ်စ္ၿပီးခမ္းေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာႏွမ္းႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...