29 December 2015

မုန္႔လံုးေကာက္ညင္းေပါင္း


ဒီမုန္႔ေလးကေတာ့႐ွမ္းျပည္မွာအမ်ားဆံုးေတြ႔ရၿပီးခ်မ္းေအးတဲ့ေဆာင္းတြင္းအခါမနက္ခင္းေတြမွာအမ်ားဆံုးေရာင္းခ်တတ္ၾကပါတယ္။အခ်ိဳ႕တ႐ုပ္႐ိုးရာအေနျဖင့့္ေစးေထြးသည့္မုန္႔လံုးေကာက္ညင္းႏွင့္အခ်ိဳဌာပနာထားတာမို႔ခ်ိဳျမိန္ျခင္းစည္းလံုးညီၫြတ္ျခင္းတို႔ကိုရည္ၫႊန္းၿပီးလက္ထပ္မဂၤလာရက္ျမတ္မနက္ခင္းမွာျပဳလုပ္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ဒီမုန္႔လံုးေကာက္ညင္းျပဳလုပ္ရာတြင္အေရာင္ကိုသဘာဝပန္းေျခာက္အေရာင္ျဖင့့္ျပဳလုပ္ထားၿပီးပန္းေျခာက္၏ေမြးရန႔ံကိုလည္းရ႐ွိေစမွာျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းျပည္မွာသာေတြ႕ရတဲ့ပန္းေျခာက္၏အေရာင္ျဖင့္ပင္႐ွမ္းထမင္းဝါလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အလြယ္တကူမရ႐ွိႏိုင္ပါကစားေဆးအေရာင္ျဖင့္လည္အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၃ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ပန္းေျခာက္/ အဝါေရာင္ - အနည္းငယ္
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၂၅၀ ဂရမ္
ပဲယို /ႏွမ္းအခ်ိဳ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုပန္းေျခာက္သို႔မဟုတ္ေဆးေရာင္ထည့္ၿပီး၃နာရီခန္႔စိမ္ထားကာဇကာျဖင့္ေရစစ္ထားပါ။
(၂)ေကာက္ညင္းမႈန္႔ကိုေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးမုန္႔လံုးလံုး၍ရေသာအေနထိနယ္ထားပါ။
(၃)႐ွမ္းႏွမ္းလံုးအမဲကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းကာ ၾကံသကာျဖင့္ဆတူေရာၿပီးပန္းေျခာက္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၄)႐ွမ္းႏွမ္းလံုးမရပါကပဲယိုအစားထိုးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
(၅)နယ္ထားေသာေကာက္ညင္းကိုမုန္႔႔လံုးဆယ္လံုးစာအညီအမ်ွခြဲထားၿပီးပဲယိုသို႔မဟုတ္ႏွမ္းၾကံသကာအေရာကိုထည့္ၿပီးလံုးထားပါ။
(၆)ေပါင္းမည့္ေပါင္းအိုးသို႔မဟုတ္ဘမ္းတြင္အဝတ္ခင္းထားပါ။
(၇)ေအာက္ဆံုးတလႊာတြင္ေရစစ္ထားေသာေကာက္ညင္းကိုတလႊာခင္းပါ။
(၈)အစာသြပ္ၿပီးသားမုန္႔လံုးကိုခင္းထားေသာေကာက္ညင္းေပၚတြင္ႏွစ္လက္မခန္႔ျခားၿပီးစီထည့္ပါ။
(၉)အေပၚမွေကာက္ညင္းဆန္ကိုမုန္႔႔လံုး အုပ္မိေအာင္လိုက္ပံုေပးပါ။သို႔မွသာေပါင္းထြက္လာပါကေကာက္ညင္းမ်ားျဖင့္လံုးထားေသာမုန္႔လံုးကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။(၁၀)ၿပီးလ််ွင္အဝတ္ျဖင့္ျပန္အုပ္ကာေပါင္းအိုးတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔ေပါင္းၿပီးေကာက္ညင္းက်က္ပါကခ်ိဳခ်ိဳေမြးေမြးပူေႏြးေႏြးမုန္႔လံုးေကာက္ညင္းေပါင္းကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...