29 December 2015

ပိႏၷဲသီးအုန္းႏို႔ေကာက္ညင္း


သရက္သီးနဲ႔ေကာက္ညင္းတြဲဖက္ညီသလိုဘဲပိႏၷဲသီးအုန္းႏို႔ေကာက္ညင္းကလည္းအတြဲညီလွတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။
အခ်ိဳပြဲကိုထူးထူးဆန္းဆန္းေလးတည္ခင္းလိုသူမ်ားအတြက္လြယ္ကူၿပီးအရသာ႐ွိလွတဲ့ပိႏၷဲသီးအုန္းႏို႔ေကာက္ညင္းလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (တစ္ပြဲစာ)
********
ပိႏၷဲသီးမွည့္ - ၆ ေျမာင္း
ေကာက္ညင္းေပါင္း - တစ္ပန္းကန္
အုန္းႏို႔ - ၅ဇြန္း
သၾကား - ၃ဇြန္း
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
အုန္းသီးဆံ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပိႏၷဲသီးမွည့္ကိုအေျမာင္းမပ်က္ဓားရာေပးၿပီးအေစ့ထုတ္ထားပါ။
(၂)ေကာက္ညင္းကိုအနည္းငယ္သာျပဳလုပ္လ်ွင္ေကာက္ညင္းေပါင္းဝယ္ျပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေကာက္ညင္းေပါင္းထဲသို႔အုန္းႏို႔သၾကားထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးပါ။
(၃)အုန္းႏို႔အနည္းငယ္ေျခာက္သြားလ်ွင္မီးဖိုမွခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၄)အသင့္ခြဲထားေသာပိႏၷဲသီးထဲသို႔အေအးခံထားေသာေကာက္ညင္းထည့္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွႏွမ္းျဖဴးအုန္းသီးျဖဳးကာခ်ိဳခ်ိဳေမြးေမြးပိႏၷဲသီးအုန္းႏို႔ေကာက္ညင္းကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.............
Sofia

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...