24 January 2016

သံပုရာသီးသနပ္


Lemon Pickle
သံပုရာသီးသနပ္ကိုမတူညီတဲ့ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ျပဳလုပ္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။အမ်ားအားျဖင့္ဆားသိပ္ေနလွန္းၿပီးျပဳလုပ္ၾကသလိုအခ်ိဳ႕လည္းအစိမ္းကိုတိုက္႐ိုက္လွီးနယ္ႏွပ္ျပဳလုပ္တာလည္း႐ွိပါတယ္။အခုျပဳလုပ္မဲ့နည္းေလးကေတာ့အလုပ္မ႐ႈပ္ဘဲအခ်ိန္တိုအတြင္းစားႏိုင္ေအာင္ျပဳလုပ္ထားတဲ့နည္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
သံပုရာသီး - ၅လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၁၀ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၅ဇြန္း
႐ွာလကာရည္ - ၅ဇြန္း
ေရေႏြး - တစ္ခြက္ (အခ်ိဳပန္းကန္)
အသားမဆလာ/ မဆလာ - ႏွစ္ဇြန္း
မဆလာအစားပဲနံသာေစ့ႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
အေရာင္တင္ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)သံပုရာသီးကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေလး စိတ္ကြဲအေနဓားရာေပးပါ။ျပတ္ေအာင္မျဖတ္ရ။
(၂)အိုးတခုတြင္သံပုရာသီးႏွင့္ေရထည့့္ၿပီးသံပုရာသီးႏူးအိလာသည္ထိျပဳတ္ၿပီးဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။ျပဳတ္ခ်ိန္တနာရီခန္႔ၾကာပါတယ္။(နူးအိပါကသံပုရာသီးမွအခါးဓာတ္မ်ားေလ်ာ့နည္းသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။)
(၃)လံုးဝေအးသြားေသာသံပုရာသီးကိုေလးစိတ္လွီးျဖတ္ပါ။
(၄)ပန္းကန္တခုတြင္ေရေႏြးအနည္းငယ္ျဖင့္သၾကားဆားကိုထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။႐ွာလကာရည္ထည့္ပါ။
(၅)ေလးစိတ္စိတ္ထားေသာသံပုရာသီးကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာပုလင္းထဲသိပ္ထည့္ၿပီးတပတ္ႏွပ္ထားပါ။(ဤအဆင့္တြင္တပတ္ထိမေစာင့္ဘဲႏွပ္ၿပီးတပတ္ထားၿပီးစစားလို႔ရပါၿပီ။)
(၆)ပဲနံ႔သာႏွင့္မုန္ညင္းေစ့သံုးလိုပါကေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။ႏွစ္သက္ရာဟင္းခပ္မဆလာလည္းသံုးနိုင္ပါတယ္။
(၇)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးဟင္းခပ္မဆလာမ်ားကိုမီးေအးေအးျဖင့္ဆီသပ္ပါ။အေရာင္အတြက္နႏြင္းအေရာင္တင္သံုးႏိုင္ပါတယ္။အခ်ိဳ႕ဟင္းခပ္မဆလာမ်ားတြင္ပါဝင္ၿပီးျဖစ္၍ထပ္ထည့္ရန္မလိုပါ။
(၈)ဆီသပ္ၿပီးပါကစိမ္ထားေသာသံပုရာသီးကိုဆယ္ယူၿပီးထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။
(၉)အားလံုးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ပါ။အေအးခံၿပီးပုလင္းထဲထည့္ကာအေပၚယံဆီဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးတပတ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။နွစ္သက္ရာထမင္းျဖဴဒန္ေပါက္ေထာပတ္ထမင္းတို႐ွည္စသည္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...