24 January 2016

ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္


Garlic Pickle
အစာလည္းေဆးေဆးလည္းအစာဆိုသလိုၾကက္သြန္ျဖဴကိုေန့စဥ္စားသံုးျခင္းျဖင့့္ခႏၱာကိုယ္အတြက္ေကာင္းက်ိဳးမ်ားစြာျဖစ္ေစေၾကာင္းက်န္းမာေရးပညာေပးမႈမ်ားစြာကိုသိထားၾကမွာပါ။
သို႔ေသာ္အစ္ိမ္းစားလ်ွင္အနံျပင္းသျဖင့္အခ်ိဳ႕သူမ်ားစားေလ့မ႐ွိၾကတာမို႔ၾကက္သြန္ျဖဴကိုစားရလြယ္ကူေအာင္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳျပင္ၿပီးထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဟင္းခ်က္ရာမွာလည္းထည့္သြင္းအသံုးျပဳၾကပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္အတြက္ပ်ားရည္ႏွင့္သံပုရာသီးတို႔ကိုသာအသံုးျပဳၿပီးျပဳလုပ္ထားတာေၾကာင့္ၾကက္သြန္ျဖဴရဲ႕ဓာတ္သတၱိေတြကိုလည္းထပ္တိုးအက်ိဳး႐ွိေစပါတယ္။
႔မိမိတို႔အိမ္သားမ်ားလည္းေန႔စဥ္စားျဖစ္ရန္အတြက္လြယ္ကူစြာျပင္ဆင္ႏိုင္ၿပီးထမင္းနဲ႔တြဲဖက္စားရလြယ္ကူေစတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴသနပ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္ျဖဴ  - ၃လံုး
သံပုရာသီး - တစ္လံုး
င႐ုပ္သီးစိမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ပ်ားရည္ - ၃ဇြန္း
ပဲန႔ံသာေစ့ - တဇြန္း လၻက္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔ - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ဆီသပ္​ရြက္​သစ္​ဂ်ပိုး​ေခါက္​တို႔ထည္​့လိုကဆီသပ္​ထည္​့ပါ။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ၾကက္သြန္ျဖဴကိုအခြံသင္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရေျခာက္ေအာင္ေလသလပ္ထားေပးပါ။အေျမာင္းႀကီးျဖစ္ကာကထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၂)ပဲနံ႔သာႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ကိုေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအေရာင္တင္ႏွင့္ဟင္းခပ္မဆလာမ်ားကိုမီးေအးေအးျဖင့္ဆီသပ္ပါ။
(၄)ဆီသပ္ၿပီးပါကမီးပိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးထည့္ကာဆားပ်ားရည္ႏွင့္သံပုရာသီးညစ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။ေအးလ်ွင္ပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးတရက္ႏွပ္ထားပါ။
(၅)ဒုတိယရက္တြင္ဆီကိုက်က္ေအာင္ခ်က္ၿပီးအေအးခံကာၾကက္သြန္ျဖဴအေပၚဆီဖံုးေအာင္ထည့္ၿပီးတပတ္ခန္႔ႏွပ္ထားၿပီးထမင္းျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။

............
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...