24 January 2016

ျမန္မာမုန္လာခ်ဥ္



မုန္လာဥကိုပံုစံမ်ိဳးစံုအခ်ဥ္တည္ၿပီးစားသံုးေနက်တဲ့ထဲကျမန္မာ့နည္းနဲ႔စိမ္ထားတဲ့မုန္လာခ်ဥ္တည္နည္းျဖစ္ပါတယ္။မုန္လာခ်ဥ္ကိုငါးပိရည္နဲ့ျမဳတ္စားႏိုင္သလိုဟင္းရံတခြက္အျဖစ္သုပ္စားႏိုင္ၿပီးအခ်ိဳ႕ေဒသေတြမွာညေနပိုင္းသားေရစာအျဖစ္လည္းသုပ္စားေလ့႐ွိၾကပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မုန္လာဥျဖဴ ႀကီးႀကီး- တစ္လံုး
ဆန္ေဆးရည္/ထမင္းရည္ - တစ္ပုလင္း
ပုလင္းသန္႔သန္႔ - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)မုန္လာဥျဖဴကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမထူမပါးစိတ္ထားပါ။အ႐ိုးႏွင့္အရြက္မ်ားပါထည့္ႏိုင္ပါတယ္။ပိုးတီလွီးလိုကလွီးပါ။
(၂)အေအးခံထားေသာထမင္းရည္သ္ို႔မဟုတ္ဆန္ေဆးရည္ဒုတ္ိယရည္ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
(၃)သန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ကာဆီကင္းေသာပုလင္းထဲသို႔အသင့္လွီးထားေသာမုန္လာဥကိုထည့္ၿပီးအေပၚမွထမင္းရည္ေအးသို႔မဟုတ္ဆန္ေဆးရည္ထည့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ကာသာမန္အခန္းအပူခ်ိန္တြင္ထားပါ။
(၄)ထမင္းရည္အသံုးျပဳပါကႏွစ္ရက္မွသံုးရက္ေျမာက္ေန႔တြင္စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ဆန္ေဆးရည္အသံုးျပဳပါကရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာတတ္ၿပီးအလြန္ပူေႏြးေသာေနရာတြင္မထားရပါ။မခ်ဥ္ခင္အပူေလာင္ၿပီးေပ်ာဖတ္သြားတတ္ပါတယ္။
(၅)ခ်ဥ္သြားေသာမုန္လာခ်ဥ္ကိုေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးအခ်ဥ္မလြန္ေအာင္သိမ္းထားၿပီးနွစ္သက္သလိုျမဳတ္စားသုပ္စားႏိုင္ပါၿပီ။
မုန္လာခ်ဥ္သုပ္နည္း
*************
မုန္လာခ်ဥ္ကိုပဲမုွန္႔အက်က္မွုန့္နံနံပင္ဆားင႐ုပ္သီးထည့္ၿပီးခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္သုပ္ထားပါကမုန္လာခ်ဥ္ႏွင့္ပဲမႈန္႔ေပါင္းစပ္ထားေသာအနံ့မွာႏွစ္သက္သူအဖို႔ေတာ့အလြန္တရာဘဲစားေကာင္းတဲ့အသုပ္တပြဲျဖစ္ပါတယ္႐ွင္။အခ်ိဳ႕လၻက္သုပ္ဆိုင္မ်ားအသုပ္စံုဆိုင္မ်ားမွာလည္းမုန္လာခ်ဥ္သုပ္ကိုတြဲဖက္ေရာင္းခ်ေလ့႐ွိပါတယ္။
............
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...