25 January 2016

ဒန္႔ဒလြန္သီးသနပ္


Drumstick Pickle

ဟင္းသီးဟင္းရြက္အသီးအႏွံအမ်ိဳးမ်ိဳးကိုအခ်ဥ္တည္ျခင္းသနပ္ျပဳလုပ္ျခင္းျဖင့္ရက္႐ွည္အထားခံေအာင္အမ်ိဳးမ်ိဳးစီမံစားေသာက္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။စားေနက်သနပ္မ်ားႏွင့္မတူတမူထူးျခားတဲ့ဒန္႔ဒလြန္သီးသနပ္ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတ ယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဒန္႔ဒလြန္သီး - ၃ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႀကီး - နွစ္လံုး
င႐ုပ္သီးအေရာင္တင္ - ၄ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲန႔ံသာေစ့ - တစ္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - တစ္ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ - လက္တစ္ဆုပ္
ဆီသပ္ရြက္ - တစ္ခက္
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဆား - ဇြန္းတဝက္
ဆီ - တစ္ပန္းကန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဒန္႔ဒလြန္သီးကိုလက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ၿပီးအေပၚခြံတစ္ထပ္ခြာထားပါ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ၿပီးေရခမ္းရံုျပဳတ္ထားပါ။မန္က်ည္းမွည့္ေရေဆးၿပီးေရေႏြးစိမ္ထားပါ။ပဲနံသာေစ့ႏွင့္မုန္ညင္းေစ့ေလွာ္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာအခြံသင္ၿပီးသားဒန္႔ဒလြန္သီးမ်ားကိုခ်ေၾကာ္ပါ။မီးအေနေတာ္ျဖင့္အနည္းငယ္ညိဳေရာင္သမ္းသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္အိုးထဲတြင္ဆီအနည္းငယ္ခ်န္ၿပီးအေရာင္တင္ဆီသပ္ရြက္ပဲနံသာေစ့မုန္ညင္းေစ့အမႈန္႔တို႔ကိုဆီသပ္ပါ။
(၅)ဆီသပ္နံ့ေမြးလာပါကျပဳတ္ထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးအႏွစ္က်ေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။ဒန္႔ဒလြန္သီးေၾကာ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာဒန္႔ဒလြန္သီးက်က္ေအာင္ေမြေပးပါ။င႐ုပ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။
(၆)မန္က်ည္းမွည့္အႏွစ္တုိက္ၿပီးထည့္ပါ။ဆီျပန္လာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာမီးဖိုမွခ်ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၇)လံုးဝေအးသြားလ်ွင္သန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႕ေသာပုလင္းတြင္ထည့္ပါ။ဒန္႔ဒလြန္သီးေၾကာ္ထားသည့္ဆီက္ိုအေပၚမွထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းထားပါ။ဇြန္းသန့္သန္႔ျဖင့္ခပ္ယူစားသံုးပါက၃လခန္႔သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ၿပီးထမင္းျဖဴႏွင့္ျဖစ္ေစတို႐ွည္ပူရီတို႔ျဖင့္ျဖစ္ေစတြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...