24 January 2016

ၾကက္သြန္နီခ်ဥ္


Red Onion Pickle
အခ်ဥ္တည္နည္းမ်ားစြာထဲကျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္နဲ႔ျပဳလုပ္ႏိုင္တဲ့ၾကက္သြန္နီအခ်ဥ္စိမ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ထမင္းေၾကာ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ဘာဂါတို႔နဲ႔တြဲဖက္စားႏိုင္သလိုဟင္းရံတခြက္အျဖစ္ပါတည္ခင္းႏိုင္မဲ့ၾကက္သြန္နီအခ်ဥ္စိမ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းတည္ခင္းႏိုင္သလိုေရခဲေသတၱာတြင္ႏွစ္ပတ္ခန္႔သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သြန္နီ - ငါးလံုး
င႐ုပ္သီးအစိမ္း/အနီ - ၅ေတာင့္
ဆား -အနည္းငယ္
သၾကား- ၅၀ ဂရမ္
႐ွာလကာရည္ - ၅၀ ml(Apple Vinegar)
ေရ -  ၂၀၀ ml
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - တစ္ေခ်ာင္း
ကရေဝးရြက္ - ၂ရြက္
နံနံေစ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာၾကက္သြန္နီကိုအခြံသင္ေရေဆးၿပီးအကြင္းလိုက္ခပ္ထူထူလွီးကာဇကာတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္ေရသၾကားဆား႐ွာလကာရည္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ကာအေအးခံထားပါ။Apple Vinegar သံုးထားပါတယ္။ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ေရသံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၃)သီးသန္႔အိုးျဖင့္ေရေႏြးအနည္းငယ္တည္ထားပါ။င႐ုပ္သီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၄)ေရေႏြးဆူပြက္ပါကဇကာျဖင့္ထည့္ထားေသာၾကက္သြန္လွီးၿပီးသားေပၚမွေလာင္းခ်ေပးကာေရစစ္အေအးခံထားပါ။ၾကက္သြန္ညီးနံ႔သက္သာေစရန္ႏွင့္တဝက္က်က္အေနျဖင့့္အထားခံေအာင္ေရဆူျဖင့္ေလာင္းျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
(၅)ၾကက္သြန္ေအးသြားပါကအေအးခံထားေသာအခ်ဥ္ရည္အေရာတြင္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
င႐ုပ္သီးသစ္ဂ်ပိုးကရေဝးနံနံေစ့တို႔ကိုထည့္ပါ။
အေမြးနံ႔ကိုမိမိႏွစ္သက္ရာဟင္းခပ္အေမြးအႀကိဳင္ျဖင့္အစားထိုးသံုးႏိုင္ပါတယ္။
(၆)ျပဳလုပ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းတည္ခင္ႏိုင္သလိုသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ေသာပုလင္းျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထားကာမိမိႏွစ္သက္ရာထမင္းေၾကာ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ၾကာဇံေၾကာ္ဘာဂါကီးမားပလာတာစသည္တို႔ျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...