8 January 2016

တံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ ♡


Tom Yum Fried Vermicelli
တံုယမ္းဆိုရင္မ်ားေသာအားျဖင့္ဟင္းခ်ိဳဘဲလုပ္ေသာက္ၾကတာမ်ားပါ တယ္။ခုေတာ့ၾကာဇံေၾကာ္ေလးေၾကာ္ထားပါတယ္။
ၾကာဇံေၾကာ္အရမ္းႀကိဳက္ၿပီးရိုးရိုးအခ်ိဳစားရတာၿငီးေငြ႕ေနသူမ်ားအတြက္ပံုစံအသစ္တမ်ိဳးနဲ႔အရသာထူးကဲလွတဲ့တံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ခ်ဥ္စပ္ေလးေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္ၾကာဇံ - တစ္ပြဲစာ
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
တံုယမ္းနွစ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
(အခဲဆိုေရေဖ်ာ္သံုးပါ)
ပုဇြန္ - ၅ ေကာင္
ၾကက္သား -အနည္းငယ္
ပဲပင္ေပါက္ - လက္တစ္ဆုပ္
ပဲျပား - တစ္စိတ္
က်ိဳခ်ိဳက္/ၾကက္သြန္မိတ္ - သံုးပင္
ငရုပ္သီးစိမ္း - နွစ္ေတာင့္(အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္)
ငံျပာရည္  - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲတင္ဇြန္း
ခရုဆီ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဆန္ၾကာဇံကိုနာရီဝက္ခန္႔ႀကိဳ ၿပီးေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သားေသးေသးစိတ္ထားပါ။
ပုဇြန္ကိုေက်ာခြဲသန္႔စင္ထားပါ။ၾကက္ဥကိုေခါက္ထားပါ။
(၂)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ၾကက္ဥကိုအိုးကင္းကပ္ပါးပါးေလးေၾကာ္ၿပီးအျပင္ထုတ္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။တခါတည္းေရာေၾကာ္လိုကေၾကာ္ပါ။
(၂)ဆီတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးပဲျပားအတံုးေသးေသးကိုအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
ၾကက္သားႏွင့္ပုဇြန္ကိုလည္းေၾကာ္ၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၃)ဆီအနည္းငယ္ထပ္ထည့့္ၿပီးတံုယမ္းအနွစ္ထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
(၄)ေရစိမ္ထားေသာၾကာဇံထည့္ပါ။ငံျပာရည္ခရုဆီဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ၾကာဇံႏူးေစရန္ေရသို႔မဟုတ္ၾကက္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၅)ၾကာဇံႏူးပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာၾကက္သားပဲပင္ေပါက္က်ိဳခ်ိဳက္ပဲျပားေၾကာ္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာၾကက္ဥနံနံပင္င႐ုပ္သီးနွင့္တြဲဖက္၍အရသာရွိလွေသာတံုယမ္းၾကာဇံေၾကာ္ကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...