10 January 2016

ေျမအိုးၾကက္ဆီထမင္း


Claypot Chicken Rice
စကၤာပူမေလး႐ွားမွာနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ေျမအိုးၾကက္ဆီထမင္းျဖစ္ပါတယ္။သူရဲ႕ထူးျခားမႈကထမင္းကိုေျမအိုးနဲ႔ခ်က္ၿပီးအရသာႏွပ္ထားတဲ့ၾကက္သားတို႔အားလံုးကိုေရာခ်က္ထားတဲ့သင္းပ်ံေမြးႀကိဳင္တဲ့ေျမအိုးထမင္းေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ညစာအျဖစ္အစားမ်ားၾကတဲ့အတြက္ဆိုင္ေတြမွာေတာ့ေျမအိုးေပါင္းမ်ားစြာနဲ႔အသင့္ခ်က္ထားၿပီးလက္မလည္ေအာင္ေရာင္းၾကရပါတယ္။ေျမအိုးနဲ႔မခ်က္ဘဲထမင္းေပါင္းအိုးနဲ႔လည္းအရသာတူခ်က္ႏိုင္သလိုလူႀကိဳက္မ်ားၿပီးအရသာထူးျခားခ်က္ရလြယ္ကူတဲ့ေျမအိုးထမင္းခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆန္ - ၃ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၄ခြက္ခြဲ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ၾကက္သား - ၃၀၀ဂရမ္
ဂ်င္း - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အမဲ - တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး -တစ္ဇြန္း
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ /ေကာ္မႈန္႔ -တစ္ဇြန္း
ခ႐ုဆီ -တစ္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ျဖဴ းရန္
ၾကက္သြန္မိတ္/နံနံပင္
င႐ုတ္သီး -တြဲဖက္စားရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ၾကက္သားကိုအတံုးေသးေသးတံုးၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ဆားင႐ုပ္ေကာင္းဂ်င္းပဲငံျပာရည္အၾကည္အမဲခ႐ုဆီႏွမ္းဆီေမြးေကာ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၂)ဆန္ကိုေရေဆးၿပီး၁၅မိနစ္ခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။
(၃)ေျမအိုးသို႔မဟုတ္ေပါင္းအိုးတြင္ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထည့္ပါ။ဆန္ကိုေရစစ္ၿပီးထည့့္ၿပီးတည္ပါ။
(၄)ေျမအိုးျဖင့္ခ်က္ပါကဆူပြက္ပါကမီးေလ်ာ့ထားပါ။ေရခန္းခါနည္းတြင္ႏွပ္ထားေသာၾကက္သားမ်ားကိုအေပၚမွျဖန္႔တင္ပါ။ဆီဆမ္းပါ။(မိႈေျခာက္ပုဇြန္ေျခာက္ၾကက္အူေခ်ာင္းထည့္လိုပါကဆီသပ္ထားၿပီးအေပၚမွတင္ေပးပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္အဖံုးလံုေအာင္အုပ္ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္ထမင္းႏွပ္ၿပီးၾကက္သားက်က္ေအာင္၁၅မိနစ္ခန္႔ထားပါ။အဖံုးမဖြင့္ပါႏွင့္။
(၆)ထမင္းႏွပ္ပါကၾကက္သားအျခားအစာမ်ားႏွင့္ထမင္းကိုသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပူပူေႏြးေႏြးေမြးႀကိဳင္ေနသည့္ေျမအိုးထမင္းကိုၾကက္သြန္နီေၾကာ္နံနံပင္ၾကက္သြန္မိတ္င႐ုပ္သီးတို႔ျဖင့့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...