အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
10 January 2016
ဗန္းေမာ္မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ>>ငါးေခါက္ဆြဲ
မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲငါးေခါက္ဆြဲကိုဆိုဖီယာလည္းမစားဖူးလို႔ေမးလာတဲ့ညီမေတြကိုျပန္တင္မေပးႏိုင္ခဲ့သလိုနီးစပ္ရာကိုေမးေပမဲ့အတိအက်လည္းမသိရေတာ့လုပ္မစားျဖစ္ခဲ့ပါဘူး။ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္ကအစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္ကအစ္မတင္ထားေတာ့မွခ်က္နည္းေလးေသခ်ာသိခဲ့ရပါတယ္။ကိုယ္တိုင္လည္းအရမ္းသိခ်င္စားဖူးခ်င္ေနေတာ့ခ်က္စားၾကည့္ၿပီးပို႔စ္တင္ဖို႔ခြင့္ေတာင္းခဲ့ပါတယ္ျပန္လည္မ်ွေဝခြင့္ေပးတဲ့အတြက္ေက်းဇူးပါမေခ်ာေရ ☺
ဗန္းေမာ္ငါးေခါက္ဆြဲအတြက္အဓိကငါးႏွင့့္မ်ွစ္ခ်ဥ္လိုအပ္ပါတယ္။တာပိန္ျမစ္နဲ႔ဧရာဝတီျမစ္ေဘးမွာတည္႐ွိတဲ့ဗန္းေမာ္ၿမိဳ႕ေလးကငါးေပါမ်ားတဲ့အတြက္ငါးနဲ႔ခ်က္တဲ့ေခါက္ဆြဲေလးဟာအရသာထူးၿပီးနာမည္ႀကီးလူႀကိဳက္မ်ာတဲ့ေဒသစာလို႔ဆိုပါတယ္။အလွမ္းေဝးလို႔မေရာက္ႏိုင္တဲ့ေဒသစာအရသာသစ္ေလးကိုိမိတ္ေဆြေတြလည္းျမည္းစမ္းခြင့့္ရဖို႔ခ်က္နည္းကိုတဆင့္ျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ေရစိမ္/ဆန္စီးေခါက္ဆြဲ
ပဲရြက္
ငါးဆီခ်က္
မ်ွစ္ခ်ဥ္သုပ္
အေရာင္တင္ဆီခ်က္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
င႐ုပ္သီးအေလွာ္မႈန္႔
နံနံပင္/ၾကက္သြန္မိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ဦးစြာပထမငါးဆီသပ္ျပဳလုပ္ရန္ငါးၾကင္းငါးျမင္းႏွစ္သက္ရာငါးကိုသံုးႏိုင္ပါတယ္။အခုေတာ့အသင့္႐ွိေနတဲ့ငါးခူကိုသံုးထားပါတယ္။
(၂)ငါးခူကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။ႏူးပါကအ႐ိုးမ်ားထြင္ထားပါ။ငါးျပဳတ္ရည္ကိုင႐ုပ္ေကာင္းဆားခပ္ၿပီးဟင္းခ်ိဳျပဳလုပ္ထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ၾကက္သြန္နီကိုေရာေထာင္းသို႔ႀကိတ္ထားပါ။
(၄)ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးေထာင္းထားသည္ကိုဆီသပ္ပါအေရာင္တင္နႏြင္းမႈန္႔ထည့္ပါ။အ႐ိုးထြင္ၿပီးသားငါးကိုထည့္ပါ။ဟင္းခပ္မႈန္႔ဆားထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တခုျဖင့္ထည့့္ထားပါ။
(၅)မ်ွစ္ခ်ဥ္ကိုဆားႏွင့္နႏြင္းထည့္ၿပီးေရႏွစ္ေရခမ္းေလာက္ျပဳတ္ထားၿပီးဆားဟင္းခပ္မႈန္႔နံနံပင္င႐ုပ္သီးစိမ္းျဖင့္သုပ္ထားပါ။
(၆)ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အေရာင္တင္ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
(၇)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဆန္စီးသို႔မဟုတ္ေရစိမ္ေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါပဲရြက္ကိုလည္းေဖ်ာထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္အေရာင္တင္ဆီခ်က္ငါးဆီသပ္မ်ွစ္သုပ္ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္င႐ုပ္သီးမႈန္႔တို႔ကိုထည့့္ၿပီးအသုပ္ျဖစ္ေစအရည္နဲ႔ျဖစ္ေစႏွစ္သက္သလိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment