8 January 2016

ဆယ္​မိုင္​ဆႏြင္​းမကင္​း


ဆယ္မိုင္လို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယပါကစၥတန္နီေပါဘဂၤလားေဒ့ခ်္သီရိလကၤာေတြမွာတာ့ေမြးေန႔ပြဲမဂၤလာပြဲေတြမွာ႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးဆႏြင္းမကင္းပံုစံျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာလည္းႏွစ္သက္လို႔ျမန္မာျပည္ျပန္ရင္ေတာ့အျမဲဝယ္စားျဖစ္ခဲ့တယ္။အခုဆိုဖီယာျပဳလုပ္ထားတဲ့လုပ္နည္းအခ်ိဳးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ဆယ္မိုင္ေျခာက္ - ၄၀၀ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၅၀ဂရမ္
ဆီ - ၁၀၀ဂရမ္
ေရ - တစ္လီတာ
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ml
ႏို့္ဆီ - တစ္ဘူး
သၾကား - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
ကရေဝးရြက္ - ၂ရြက္
သီဟိုဠ္သို႔မဟုတ္Almond flake -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အိုးထဲတြင္ေထာပတ္ႏွင့္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါကရေဝးရြက္ႏွင့္ဖာလာေစ့ထည့္ပါ။ဆယ္မိုင္ေျခာက္ကိုခ်ိဳးၿပီးထည့္ကာအနံေမြးၿပီးနီညိဳေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၂)နီေရာင္သမ္းၿပီးေမြးလာပါကေရအုန္းႏို႔သၾကားႏို႔ဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။အိုးမကပ္ေစရန္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။သီဟိုဠ္ေစ့ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္ထည့္ပါ။
(၃)ဆယ္မိုင္ေျခာက္အမ်ွင္အႀကီးအေသးေပၚမူတည္ၿပီးေရထပ္လိုက္ရန္လိုအပ္ပါကထပ္ထည့္ေပးၿပီးဆယ္မိုင္ေပ်ာ့လာၿပီးနပ္သည္ထိတည္ေပးပါ။
(၄)ဆယ္မိုင္ႏွပ္ပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ကာအနည္းငယ္ဖိေပးပါ။ကရေဝးရြက္ႏွင့္ဖာလာေစ့ကိုဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၅)အေပၚမီးကင္လိုပါကအပူခ်ိန္၂၂၀ျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန့္ကင္ႏိုင္ၿပီးမကင္ဘဲလည္းအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.....................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...