30 January 2016

ေျပာင္းဖူးထမင္းနဲ႔ငံုးေၾကာ္


Corn Rice with Fried Qual

ေထာပတ္ထမင္းအုန္းထမင္းပဲထမင္းတို႔နဲ႔မတူပံုစံကြဲေျပာင္းဖူးထမင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။မိသားစုအတူခ်က္စားဖို႔ျဖစ္ေစေမြးေန႔ပြဲအလႉပြဲမွာျဖစ္ေစအေျပာင္းအလဲေလးခ်က္စားႏိုင္ဖို႔ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္(Basmati Rice)- ႏို႔ဆီဘူး၂လံုး
ေထာပတ္(Ghee) - ၄၀ ဂရမ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ေရ - ၄ဘူး (Basmati rice အတြက္သာ)
ေျပာင္းဖူး -တစ္ပန္းကန္
(သံဘူးတဘူးကိုေဖာက္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။အစိမ္းသံုးလိုပါကၾကက္သြန္ျဖင့္ေရာၿပီးဆီသပ္ထည့္ပါ။)
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ကရေဝး -၂ရြက္
သစ္ဂ်ပိုး - တစ္ေခ်ာင္း
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
*************
(၁)ဦးစြာဆန္ေဆးၿပီးအိုးထဲသို႔ဆားသၾကားထည့္ၿပီးလိုအပ္ေသာေရပမာဏထည့္ပါ(ခၽက္ေနကၽဆန္အတြက္ေရကိုပံုမွန္အတိုင္းထည့္ပါ။)ၾကက္သြန္နီကိုအေျမာင္းစိတ္ကာကရေဝးသစ္ဂ်ပိုးေရာၿပီးေထာပတ္ျဖင့့္ဆီသပ္ၿပီးထည့္ပါ။
အထက္ေအာက္သမေအာင္ေမြကာခလုတ္ႏွိပ္ၿပီးခ်က္ပါ။
(၂)တည္ထားၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔တြင္တစ္ႀကိမ္ေမြေပးပါ။
(၃)ထမင္းအိုးပြက္ၿပီးလ်ွင္တစ္ႀကိမ္ထပ္ေမြေပးကာေျပာင္းဖူးထည့္ၿပီးထမင္းအိုးႏွပ္သည္ထိတည္ထားပါ။
(၄)ထမင္းနွပ္ပါကၾကက္ေၾကာ္ငံုးေၾကာ္သခြားသီးသီးစံုသနပ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

1 comment:

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...