11 February 2016

ကိုးရီးယားကင္မ္ခ်ီေဟာ့ေပါ့

Kimchi Hotpot
❀ ❀ ❀
ကိုးရီးယားေဟာ့ေပါ့ဆိုင္မွာတပြဲကိုတေယာက္စာပံုစံေလးေတြေရာင္းတဲ့ကင္မ္ခ်ီေဟာ့ေပါ့ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။မိမိႏွစ္သက္ရာအသားသို႔မဟုတ္ဖက္ထုပ္ျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအစာေျပအျဖစ္လုပ္စားနိုင္သလိုညေနခင္းစာအျဖစ္လည္းတည္ခင္းနိုင္ပါတယ္။
တခါတရံခံတြင္းပ်က္လို႔ခ်ဥ္ငံစပ္ေဟာ့ေပါ့ေလးလုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္လည္းအဆင္ေျပတာမို့လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္သား/အမဲသားႏုႏု - အနည္းငယ္
ပဲၾကာဇံ - လက္တစ္ဆုပ္
႐ွီတာခီမိႈ - ၂ပြင့္
အီႏိုကီမိႈ(အပ္မိႈ) - အနည္းငယ္
ငါးေျခာက္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္
ပဲပိစပ္ပဲပင္ေပါက္ - အနည္းငယ္
ကင္မ္ခ်ီ  - တစ္ပန္းကန္
ပဲျပား - တစ္စိတ္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္မိတ္- အနည္းငယ္
ႏွမ္း - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာႏွစ္သက္ရာအသားကိုပါးပါးလႊာလႊာလွီးထားပါ။ပင္လယ္စာျဖင့္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
(၂)ပဲၾကာဇံကိုေရစိမ္ထားပါ။ပဲပင္ေပါက္သန္႔စင္ထားပါ။႐ွီတာခီမႈိကိုခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ။ကင္မ္ခ်ီေသးေသးစိတ္ထားပါ။
ငါးေျခာက္ကိုဆီပူထိုးထားပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းရည္အိုးတည္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္အသင့္သံုးၾကက္ျပဳတ္ရည္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
**အသင့္သံုးၾကက္ျပဳတ္ရည္အသံုးျပဳပါကဟင္းခပ္မႈန္႔ဆားတို႔က္ိုခ်ိန္ဆၿပီးထည့္ပါ။
(၄)ဟင္းရည္အိုးထဲသို႔ငါးေျခာက္ကိုေသးေသးဖဲ့ၿပီးထည့္တည္ထားပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
(၅)ဆူပြက္ပါကပဲၾကာဇံပဲပင္ေပါက္႐ွီတာခီမိႈတို႔ကိုထည့္ပါ။ကင္မ္ခ်ီေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၆)အရသာအေနေတာ္ပါကမီးဖိုမွခ်ခါနည္းတြင္အီႏုိကီ(အပ္မိႈ)ပဲျပားႏွင့္အသားပါးပါးလႊာထားသည္ကိုထည့္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးႏွမ္းျဖဴးကာေဟာေပါ့ၾကည့္ျဖစ္ေစထမင္းျဖဴႏွင့္တြဲဖက္၍ျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...