26 January 2016

အီေကြ႔


Chinese New Year Ti Kuih
 (Nian Gao>>>Sweet Sticky Rice Cake)

ျမန္မာျပည္မွာေတာ့အီေကြ႔လိုလူသိမ်ားတဲ့တ႐ုပ္ႏွစ္ကူးမုန္႔ျဖစ္ပါတယ္။တ႐ုပ္ႏွစ္ကူးအစားအစာျဖစ္ေပမဲ့အရသာကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖက္နံ႔သင္းသင္း႐ွမ္းမုန့္ဖက္ထုပ္နဲ႔ဆင္တူျပီးျပဳလုပ္ပံုအနည္းငယ္သာကြဲျပားမွုရွိပါတယ္။အမွန္တကယ္အီေကြ႔အစစ္အမွန္ျပဳလုပ္ရန္အခ်ိန္ဆယ္နာရီမွဆယ့္ႏွစ္နာရီၾကာျမင့္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္အခ်ိန္အနည္းငယ္သက္သာေစရန္ပစၥည္းအစားထိုးျပဳ လုပ္ထားပါတယ္။အရသာႏွင့္မုန္႔သားအတူတူပင္ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၄ခုစာ)
********
ေကာက္ညင္းမုန္႔ - ၅၀၀ ဂရမ္
သၾကားျဖဴ -၂၅၀ဂရမ္
သၾကားညိဳ - ၂၅၀ဂရမ္
ေရ - ၃၅၀ ml
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ခင္းရန္
ဆီ -အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ေကာက္ညင္းမႈန္႔သၾကားညိဳသၾကားျဖဴတို႔ကိုေရထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။
(အီေကြ႔႔ျပဳလုပ္ရာတြင္သၾကားျဖဴကိုသာသံုးၿပီးအညိဳေရာင္ရင့္ရင့့္ရသည္ထိ၁၂နာရီၾကာေအာင္ေပါင္းထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။)
(၂)ေပါင္းမည့္ခြက္ကိုဆီလူးၿပီးငွက္ေပ်ာဖက္ကိုမီးအနည္းငယ္ျပကာေပ်ာ့ေအာင္ျပဳလုပ္၍ခြက္၏ေအာက္ေျခႏွင့္ေဘးပတ္လည္ကိုခင္းထားပါ။
(၃)အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးသားမုန္႔ႏွစ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ကာေပါင္းအိုးတြင္ေရထည့္ၿပီး ၂နာရီခန္႔ေပါင္းပါ။
(၄)၂နာရီခန္႔ေပါင္းၿပီးပါကထုတ္ယူအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။အခ်ိဳ႕ေဒသမ်ားတြင္ေၾကာ္ၿပီးသံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။
(၅)အီေကြ႔ကိုေၾကာ္ရန္ကန္စြန္းဥပိန္းဥတို႔ကိုအရြယ္တူလွီးျဖတ္ပါ။ဂ်ံဳၾကက္ဥဆားတို႔ကိုခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ကာအီေကြ႔ကိုကန္စြန္းဥပိန္းဥအလယ္တြင္ညပ္ၿပီးမုန္႔ႏွစ္ကပ္ကာဆီပူတြင္အေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ။ေရြွဝါေရာင္ရပါကဆယ္ယူဆီစစ္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...