21 January 2016

ပန္းေဂၚဖီသနပ္


Cauliflower Pickle
သီးႏွံေပါခ်ိန္မွာအခ်ဥ္တည္ၿပီးၾကာ႐ွည္ခံသိမ္းဆည္းစားႏိုင္မဲ့သနပ္တည္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ထမင္းျမိန္ေစမဲ့ဟင္းရံအျဖစ္တခြက္အျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္မဲ့မုန္လာပန္းေခၚပန္းေဂၚဖီသနပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပန္းေဂၚဖီ - ၅၀၀ဂရမ္ (ရိုးတံမပါလွီးျဖတ္ၿပီးသား)
မုန္လာဥ - တစ္ေခ်ာင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေတာင့္ - ဆယ္ေတာင့္
ငရုပ္ခ်ိဳ - ၂လံုး (စိမ္း/နီ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ ေျမာင္း
ငရုပ္သီးေတာင့္ - ဆယ္ေတာင့္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း (စားပြဲဇြန္း)
ဇီယာအေစ့ - နွစ္ဇြန္း
စမံုစပါးေစ့ - တစ္ဇြန္း
မုန္ညင္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ဇီယာအမုွန္႔ - နွစ္ဇြန္း
နံနံေစ့အမႈန္႔ - နွစ္ဇြန္း
(အားလံုးပါၿပီးသားျဖစ္တဲ့အသားမဆလာကိုအစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္)
ဆီ - နွစ္ခြက္
ဗီနီဂါ - တစ္ခြက္
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
သၾကား - နွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
**********
ဦးစြာပါဝင္ေသာသီးနွံတို႔ကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။ အိုးတခုတြင္ဆီကိုမီးေအးေအးျဖင့္အပူေပးၿပီးဇီယာစမံုစပါးမုန္ညင္းေစ႔တို႔႔ကိုအရင္ဆီသပ္ပါ(အမႈန္႔လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္)။ၿပီးလ်ွင္ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထည့္ပါ။ဇီယာအမႈန္႔ႏွင္နံနံေစ့အမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ပါ။အေရာင္လိုခ်င္ပါကအေရာင္တင္မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ(အသားမဆလာသံုးပါကအေရာင္တင္မလိုပါ)။ၿပီးလ်ွင္အဆင္သင့္ေဆးထားေသာသီးနွံတို႔ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။အားလံုးနွ႔ံေအာင္ေမြၿပီးပါကဆားသၾကားဗီနီဂါတို႔ကိုထည့္ၿပီးအဖံုးဖြင့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္၂၀မိနစ္ခန္႔တည္ထားပါ။ အရသာျမည္းၿပီးေရခမ္းသြားပါကအေအးခံကာအေျခာက္ခံထားေသာပုလင္းသန္႔သန္႔တြင္ဆီဖံုးေအာင္ထည့့္ၿပီးအဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးအလင္းေရာင္နည္းေသာေနရာတြင္ထားပါ။ျပဳလုပ္ၿပီးနွစ္ပတ္ေလာက္တြင္စတင္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။သန္႔ရွင္းေသာပုလင္းထားသိုေသာေနရာေပၚမူတည္ၿပီးေျခာက္လခန္႔သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...