3 December 2015

ယိုးဒယားအနီေရာင္ဟင္းခ်က္အႏွစ္



Red Curry Paste
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အႏွစ္႐ွိလ်ွင္ယိုးဒယားဟင္းအမယ္မ်ားစြာကိုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ၿမိဳ႕ႀကီးပိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့အခ်ိဳ႕ေဒသမွာေတာ့ရဖို႔ခက္ပါတယ္။ဒီနည္းေလးကေတာ့လြန္ခဲ့တဲ့ဆယ္ႏွစ္ေက်ာ္ကဆရာသင္ျပေပးခဲ့တဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။
အနီေရာင္ဟင္းခ်က္အႏွစ္ကဆိုင္ေရာအိမ္မွာပါအသံုးဝင္လွတဲ့ဟင္းခ်က္အႏွစ္ျဖစ္ၿပီးဆိုဖီယာရဲ႕ဟင္းပြဲအေတာ္မ်ားမ်ားမွာလည္းသံုးထားလို႔႔ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**************
င႐ုပ္သီးပြေျခာက္ - တစ္ဆယ္သား
ၾကက္သြန္နီအေသး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - တစ္လံုး
စပါးလင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ - လက္တစ္ဆစ္
ေ႐ွာက္ခါးသီးအခြံ - တစ္လံုး
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ငါးရြက္
ဆိတ္ဖူး - သံုးေခ်ာင္း
နံနံေစ့ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဇီယာ - တစ္ဇြန္း
ငါးပိ - တစ္ဇြန္း
အုန္းႏို႔ခရင္မ္ - သံုးဇြန္း
ဆီ - ငါးက်ပ္သား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)င႐ုပ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴၾကက္သြန္နီ၊ပဒဲေကာ၊စပါးလင္ေ႐ွာက္ရြက္တို႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။ေ႐ွာက္ခါး သီးကိုအခြံသင္ထားပါ။
(၂)င႐ုပ္ေျခာက္ပြလာပါကေရစစ္ၿပီးအသင့္လွီးထားသည္မ်ားနွင့္ပါဝင္ပစၥည္းတို႔(အုန္းႏို႔ႏွင့္ဆီမွအပ)ကိုႀကိတ္စက္တြင္ထည့္ၿပီးေၾကညက္ေအာင္သည္ထိႀကိတ္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၃)ေၾကညက္ပါကႀကိတ္စက္မွထုတ္ယူၿပီးအုန္းႏို႔ခရင္မ္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္ပါျပီ။
(၄)တာ႐ွည္အထားခံႏိုင္ရန္အတြက္အိုး တခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအနီေရာင္ဟင္းခ်က္အႏွစ္တို႔ကိုဆီျပန္လာသည္ထိမီးေသးေသးျဖင့့္ခ်က္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္ပါကမီးပိတ္အေအးခံကာသန္႔႔႐ွင္းေသာဘူးျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တာ႐ွည္အသံုးျပဳႏိုင္ရန္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ၿပီးမိမိလိုသေလာက္ကိုသာဇြန္းသန္႔သန္႔႔ျဖင့္ခပ္ယူအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
***
ဆီျဖင့္မခ်က္ဘဲသိမ္းဆည္းလိုပါကတခါသုံးစာပံုစံခြက္မ်ားျဖင့္ထည့္ၿပီးခဲထားပါ။မာခဲသြားပါကထုတ္ယူၿပီးေလလံုေသာဘူးျဖင့္ထည့္ၿပီးအခဲခန္းတြင္ၾကာ႐ွည္စြာထားၿပီးအသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...