26 December 2015

ေရႊဖရံုသီးမုန္႔လံုးေၾကာ္


Chinese Deep Fried  Pumpkin Cake
ေရႊဖရံုသီးမုန္႔လံုးကိုပဲယိုအစာသြပ္ၿပီးေၾကာ္ထားတဲ့ခ်ိဳေမြးႂကြပ္ရြအရသာ႐ွိလွတဲ့ေရႊဖရံုသီးမုန္႔လံုးေၾကာ္ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးေရႊဖရံုနဲ႔ေကာက္ညင္းႏွစ္သက္သူမ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၁၇ခု)
*********
ေရႊဖရံုသီး - ၅၀၀.ဂရမ္
ေကာက္ညင္းမုန္႔ - ၃၀၀ဂရမ္
ပဲယို - တစ္ပန္းကန္
ေပါင္မုန္႔ ေျခာက္ - တစ္ပန္းကန္
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေရႊဖရံုသီးကိုအခြံသင္ၿပီးအတံုးေသးေသးတံုးကာနူးအိေအာင္ေပါင္းပါ။သို႔မဟုတ္ မိုက္ခ႐ိုေဝ့တြင္၅မိနစ္ခန္႔ထည့္ပါ။
(၂)ေရြဖရံုသီးႏူးအိပါကထြက္လာေသာေရမ်ားကိုသြန္ပစ္ၿပီးဇြန္းျဖင့္ေၾကေအာင္ဖိေခ်ေပးပါ။
(၃)ေခ်ၿပီးသားေရႊဖရံုအႏွစ္ထဲသို႔ေကာက္
ညင္းမုန္႔ကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ၿပီးမုန္႔လံုးလံုးႏိုင္ေသာအေနထိရေအာင္ထည့္နယ္ပါ။
(၄)မုန္႔လံုးလံုးႏိုင္ေသာအေနရပါက၁၇လံုးအညီလံုးထားပါ။ပဲယိုကိုလည္းအသင့့္လံုး ထားပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေကာက္ညင္းလံုးကိုဖိျပားၿပီးပဲယိုထည့္လံုးကာသာသာဖိျပားၿပီးေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကပ္ပါ။
(၆)မုန္႔လံုးအားလံုးအစာသြပ္ၿပီးပါကဆီပူအိုးတြင္ႏွစ္မိနစ္မွသံုးမိနစ္ထိေရႊရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ေပးၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကပူပူေႏြးေႏြးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
ပဲယိုျပဳလုပ္နည္း
*********
ပဲလြန္း - ၂၅က်ပ္သား
ထန္းလ်က္ ၂၅က်ပ္သား
ဆီ - ၁၅ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္
(၁)ပဲလြန္းကိုေရတညစိမ္ၿပီးေဆာ္ဒါလ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
(၂)ပဲႏူးပါကေရစစ္ထားၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္က်ိဳၿပီးအမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေညာင္ေစးက်ေအာင္ျပန္က်ိဳထားပါ။
(၄)ပဲယိုထိုးမည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးထန္းလ်က္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ေမႊးၿပီးထန္းလ်က္ပြလာပါကပဲႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေရခမ္းဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
ပဲတြင္ေရက်န္ပါကထန္းလ်က္တြင္ေရက်န္ပါကက်ိဳေနစဥ္တြင္အပူမ်ားစင္တတ္ပါတယ္။
(၆)အထားခံရန္ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားကာလိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။
**ပဲယ္ိုကိုစူပါမားကတ္မ်ားတြင္အသင့္သံုးအထုပ္မ်ားလည္းဝယ္ယူအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

.............
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...