Chinese Dim Sum Taro Cake
Steamed Yam Cake
(Wu Tao Gou ;Orh Kueh)
စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေတာ့Chinese Dim Sumအေနနဲ႔ေပးသလိုမနက္ခင္းစာBreakfastအတြက္လည္းေၾကာ္ၿပီးတည္ခင္းေလ့ရွိတဲ့ပိန္းဥနဲ႔လုပ္ထားတဲ့မုန္႔ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
• ပိန္းဥ - ၁ လံုး (၁ကီလို)
• ဆန္မႈန္႔ - ၆၅ ဂရမ္
• ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ၄၀ ဂရမ္
• Wheat Starch - ၆၅ ဂရမ္
• ေရ - ၈၅၀ ml
• ပုဇြန္ေျခာက္ - ၅၀ ဂရမ္
• ႐ွီတာခီမိႈေျခာက္ - ၃၀ ဂရမ္
• ဆား - စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း
• သၾကား - စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
• five spice - စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း
• ၾကက္သြန္နီ - ႏွစ္လံုး
• ဆီ - ၁၀၀ ဂရမ္
• ၾကက္သြန္မိတ္
• ႏွမ္း
• တြဲဖက္စားရန္ေဆာ့စ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)ပိန္းဥကိုအခံြသင္ၿပီးခပ္ေသးေသးအတံုးစိတ္ထားပါ။ပုဇြန္ေျခာက္မိႈေျခာက္ေရစိမ္ထားပါျပီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။
ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၂) ဇလံုတစ္ခုတြင္ ဆန္မႈန္႔ေျပာင္းမႈန္႔နွင့္ Wheat Starch တို႔ကိုထည့္ၿပီး ေရ၃၅၀ml ထည့္ေဖ်ာ္ထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးတခုကိုဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာၾကက္သြန္ကိုေရႊဝါေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၄)လက္က်န္ဆီျဖင့္ပုဇြန္ေျခာက္ေၾကာ္ပါ။ေမြးလာပါကေသးေသးစိတ္ထားေသာမႈိေျခာက္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္စိတ္ထားေသာပ္ိန္းဥကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားသၾကားင႐ုပ္ေကာင္းfiveSpiceႏွင့္ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္ေၾကာ္တဝက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးေၾကာ္ကာဇလံုတခုျဖင့္ဖယ္ထုတ္ထားပါ။
(၆)ပိန္းဥေၾကာ္ထားေသာအိုးထဲသို႔ပင္ေရ၅၀၀mlထည့္ၿပီးတည္ပါ။
(၇)ေရပြက္ပါကအသင့္ေဖ်ာ္ထားေသာဆန္မႈန္႔အေရာကိုေျဖးေျဖးဆီထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၈)ပ်စ္လာပါကဖယ္ထုတ္ထားေသာပိန္းဥေၾကာ္ထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။
(၇)မုုန္႔ဗန္းကိုဆီသုတ္ၿပီးမုန္႔နွစ္ကိုထည့္ကာမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးေရေႏြးေပါင္းအိုးျဖင့္တစ္နာရီခန္႔ေပါင္းပါ။
(၈)ျပီးလွ်င္အခြၽန္တစ္ခုျဖင့္မုန္႔သားအလယ္ကိုထိုးၾကည့္ပါ။မုန္႔နွစ္မ်ားမကပ္ေတာ့လွ်င္မုန္႔သားက်က္ၿပီျဖစ္သျဖင့္ထုတ္ယူအေအးခံထားၿပီးရရွိလာေသာYamCakeကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္ႏွမ္းၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးၿပီးတည္ခင္းႏိုင္သလိုအိုးကင္ကပ္မွာအေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ ၿပီးနွစ္သက္ရာေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါတယ္။
............
Sofia
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment