1 December 2015

ယိုးဒယားမုန္႔တီေထာင္း


Thai Rice Noodle Salad
ယိုးဒယားမုန္႔တီေထာင္းေလးကခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာျဖစ္ျပီးမုန့္ဖတ္ျဖင့္ေထာင္းထားလို႔ႏူည့ံၿပီးထူးျခားတဲ့အရသာေလးျဖစ္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္အိမ္သားမ်ားကိုထူးထူးျခားျခားအရသာသစ္ျဖင့္တည္ခင္းလိုတဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
မုန္႔ဖတ္ - တစ္ပြဲစာ
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
သခြားသီး - တစ္စိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္
ထန္းလ်က္ -၂လံုး
(သို႔)သၾကားညိဳ
ပဲေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
ပူစီနံ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း
ေျမပဲေလွာ္ - ၂ဇြန္း
တြဲဖက္ေပးရန္
*******
ေဂၚဖီ
ပဲေတာင့္ရွည္
ကန္စြန္းရိုးအနီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)သခြားသီးထပ္ကိုျခမ္းျခမ္းၿပီးအေနေတာ္အထူလွီးထားပါ။မုန္လာဥနီကိုျခ စ္ထားပါ။
(၂)ပဲေတာင့္ရွည္ကို၂လက္မအရွည္ျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႀကီး လွီးထားပါ။
(၃)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီးစိမ္း ထည့္ေထာင္းပါ။
(၄)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။သၾကားည္ိဳ လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္တဝက္ႏွင့့္သခြားသီးထည့္ေထာင္းပါ။
(၅)ေျမပဲေလွာ္ထည့္ၿပီးလံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။
(၆)ပုဇြန္ေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးႏြမ္း ရံုေလာက္ေထာင္းပါ။
(၇)သံပရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။မုန္႔ဖတ္ႏွင့္နံနံပင္ပူစီနံထည့္ျပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၈)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္ေဂၚဖီပဲေတာင့္ရွည္ကန္စြန္းရိုးနီ(ရွိလ်ွင္)တို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...