14 July 2015

Sambal Sauce

စကၤာပူမေလးရွားနဲ့အင္ဒိုုနီရွားနိုုင္ငံမ်ားတြင္နာမည္ၾကီးဟင္းတမ်ိုဳးျဖစ္ပါတယ္။ျမန္မာငရုုက္သီးငပိခ်က္နဲ့ခ်က္ပံုုခပ္ဆင္ဆင္တူျပီးထမင္းဆိူင္ေခါက္ဆြဲဆိူင္ေတြမွာမပါမျဖစ္တဲ့ငရုုပ္သီးခ်က္ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။ဒီငရုုပ္သီးဟင္းအနွစ္ေလးနဲ့ဟင္းအမ်ိုဳးေပါင္းမ်ားစြာကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ဟင္းေပါင္းမ်ားစြာျပင္ဆင္နိုုင္ဖိုု့အဓိကက်တဲ့ SAMBAL  CHILLI SAUCE ငရုုပ္သီးအနွစ္ခ်က္နည္းေလးကိုုေ၀မ််ေပးလိုုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း
*********

ငရုုပ္သီးေျခာက္ - ၂၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္နီဥေသး - ၂၀၀ ဂရမ္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၁၀၀ ဂရမ္

ငပိ - နွစ္ဇြန္ စားပြဲတင္ဇြန္း

မန္က်ည္းမွည့္ - ၅၀ ဂရမ္

ဆား - နွစ္ ဇြန္း

သၾကား - ၁၀၀ ဂရမ္

ဆီ - ၅၀၀ဂရမ္

ေရ - အနည္းငယ္



ျပင္ဆင္ျပဳလုုပ္နည္း

***************

(၁)ဦးစြာင၇ုုပ္သီးေျခာက္ကိုုသန့္စင္ျပီးေရဆူျဖင့္ပြေအာင္စိမ္ထားပါ။

(၂) ၾကက္သြန္နီနွင့္ၾကက္သြန့္ျဖဴကိုုသင္ထားပါ။

(၃)ငရုုပ္သီးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကၾကိတ္စက္တြင္ငရုုပ္သီးၾကက္သြန္နီၾကက္သြန့္ျဖဴငပိတို႔ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီးေက်ညက္ေအာင္ၾကိတ္ပါ။

(၄)အိုုးတခုုတြင္ဆီထည့္ျပီးၾကိတ္ျပီးသားငရုုပ္သီးကိုဆီျပန္လာသည္ထိခ်က္ပါ။

(၅)ဆီျပန္လာပါကမန္က်ည္းမွည့္ကိုုေရေဖ်ာ္ျပီထည့္ပါ။ဆား၊သၾကားထည့္ပါ။

(၆)အရသာအေပါ့အငံျမည္းျပီးဆီျပန္လာပါကမီးဖိုုမွခ်ကာအေအးခံထားပါ။သန့္ရွင္းေသာဘူးတြင္ထည့္္ျပီးေရခဲေသတၲာတြင္သိမ္းထားကာမိမိခ်က္ျပဳတ္လိုုေသာဟင္းလ်ာမ်ားကိုုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုုင္ပါတယ္။ ထမင္းေၾကာ္၊ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ့လည္းတြဲဖက္စားနိုုင္သလိုုနွစ္သက္ရာအသား၊ငါး၊

ၾကက္ဥ၊ငံုုးဥ၊ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားျဖင့္ေရာစပ္ခ်က္ျပဳတ္နိူင္ျပီးအရသာမွာခ်ိဳစပ္ေမြးေလးျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...