အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
14 July 2015
ၾကက္ဥလိပ္
Egg Roll
ၾကက္ဥေၾကာ္က္ိုပံုစံတမ်ိဳးေျပာင္းၿပီးလွလွပပေလးေၾကာ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။ၾကက္ဥလိပ္ေလးကအျမင္ေလးလည္းလွလို႔ ဧည့္သည္အတြက္ တည္ခင္းလို႔လည္းရသလိုအိမ္က သားသားမီးမီး တို႔လည္းအႀကိဳက္ ေတြ႔ေစမဲ့ၾကက္ဥလိပ္ေလးျဖစ္ပါတယ္႐ွင္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
မုန္လာဥနီေသးေသးစိတ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
င႐ုပ္ပြ သို႔ ၾကက္သြန္မိတ္ - ႏွစ္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴ - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ႏြားနိ႔ သို႔ ေရ - ေလးဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁) ၾကက္ဥ ေလးလံုးကိုေၾကေအာင္ ေခါက္ၿပီး ႏြားနို႔၊ မုန္လာ ဥနီ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ သို႔ င႐ုပ္ပြ ၊ ဆား၊ ငရုပ္ ေကာင္း၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ တုိ႔ကို ထည့္ ၿပီး ေမြေပးပါ ။
(၂)အိုးမကပ္ေသာ ဒယ္ တြင္ ဆီ အ နည္း ငယ္ထည့့္ၿပီး ၾကက္ဥကို ဇြန္းျဖင့္တဇြန္းခပ္ထည့္ၿပီး မ်က္နွာျပင္ ညီေအာင္အိုးကိုလွည့္ေပးပါ။ (၃)ေအာက္ ေျခ ဘက္က်က္လာ လ်င္ အနားတဖက္ မွ အစကိုယူ ၍လိပ္ေပးပါ။
(၄)လိပ္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ဒယ္အိုးေဘးတဖက္တြင္ကပ္ၿပီး ၾကက္ဥအရည္ေနာက္တဇြန္းခပ္ထည့္ပါ။
(၅)က်က္လ်ွင္ပထမလိပ္ထားေသာ ၾကက္ဥလိပ္ဘက္မွ စၿပီးျပန္ လိပ္လာပါ ။ အထက္ပါအတိဳင္းဆက္ၿပီး ၾကက္ဥ ရည္ ကုန္ တဲ့ ထိ လိပ္သြားပါ က ပံုပါ အတိုင္း အလိပ္ လိုက္ ရပါ့မယ္။
(၆)အလိပ္ လိုက္ အ ေရာင္ ရ လာ လွ်င္ အျပင္ ထုတ္ ၿပီး အ ေအး ခံက အ ကြင္း လိုက္ လွီးၿပီးသံုး ေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
ပံုတြင္ျပဳ လုပ္ထားေသာၾကက္ဥအလိပ္သည္ ၾကက္ဥ႐ွစ္လံုးစာ ျဖစ္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment