14 July 2015

ပဲပုတ္ေထာင္း

 ႐ွမ္းျပည္အလြမ္းေျပပဲပုတ္ေလးေထာင္းစားျဖစ္ပါတယ္။ေထာင္းနည္းကေတာ့အတူတူဘဲျဖစ္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။တျခားဟင္းမပါဘဲလည္း ထမင္းျမန္ေစမဲ့ဟင္းရံတခြက္ပါ။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
***********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၃ခ်ပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
င႐ုပ္သီး စိမ္းနီ - ဆယ္ေတာင့္
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - ၃ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးၿပီးမီးဖုတ္ထားပါ။
(၂)႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုလည္းမီးကင္ထားပါ။
(၃)င႐ုပ္သီးစိမ္းၾကက္သြန္ျဖဴကိုေမြွးလာသည္ထိကင္ထားပါ။ ေလွာ္ထားလည္းရပါတယ္။
(၄)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကင႐ုပ္ဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုပ္သီးႏွင့္႐ွမ္းပဲပုတ္တို႔ကိုအရင္ေထာင္းပါ။
(၅)ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္ထားသည္ကိုအခြံသင္ထည့္ၿပီးသာသာ ေထာင္းပါ။
(၆)အရသာျဖည့္စြက္ပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေျကညက္ပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
(၇)နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးဆီစမ္းပါ။ သမေအာင္ေမြၿပီးႏွစ္သက္ရာသီးနွံအတို႔အျမဳတ္ျဖင့္တြဲဖက္ကာ ထမင္း၀ိုင္းတြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...