17 July 2015

မ၇မ္းသီးထမင္းေထာင္း @ သက္သက္လြတ္ငါးခ်ဥ္

႐ွမ္းျပည္ကအစားအစာတခုျဖစ္တဲ့သက္လြတ္ငါးခ်ဥ္ေၾကာ္၊မရမ္းသီးထမင္းေထာင္းလို႔ေခၚပါတယ္။မရမ္းသီးအစားသ၇က္သီးလည္းသံုးလို႔၇ပါတယ္။ထမင္းနဲ႔တြဲစားလို႔၇သလိုအစာေျပသားေရစာအျဖစ္လည္းလုပ္စားေလ့႐ွိပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္၇ေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ထမင္းျဖဴ - တစ္ပန္းကန္
မ၇မ္းသီး သို႔ သ၇က္သီးစိမ္း - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္နီ -ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ ေျမာင္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
င၇ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဆီ - အနည္းငယ္
အေ၇ာင္တင္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နႏြင္းအေ၇ာင္တင္မထည့္ဘဲအျဖဴထည္လည္းေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နည္း
************
(၁)ဦးစြာထမင္းႏွင့္မ၇မ္းသီး သို႔ သရက္သီးကိုေထာင္းထားႀကိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴေသးေသးစိတ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။င၇ုပ္သီးထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
(၃)အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကအိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္ကိုဆီသပ္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ပါ။နႏြင္းအေ၇ာင္တင္ထည့္ပါ။
(၄)ၾကက္သြန္ႏြမ္းပါကခ၇မ္းခ်ဥ္သီးထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ေထာင္းထားေသာထမင္းကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္မီးေအးေအးျဖင့္ ေၾကာ္ပါ။အိုးမကပ္ေစ၇န္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)အားလံုးသမၿပီးဆီျပန္လံုးလာပါကအ၇သာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးင၇ုပ္သီးစိမ္းႏွင့္နံနံပင္ထည့္ကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

1 comment:

  1. ဒီဟင္းေတာ့တစ္ခါမွမၾကားဖူးဘူး။
    စားၾကည့္ခ်င္လိုုက္တာ။
    မရမ္းသီးမရွိေတာ့သရက္သီးနဲ ့လုုပ္ၾကည့္မယ္ေလ။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...