18 July 2015

ၾကက္ကခ်င္ခ်က္

Online ကေနသင္ေပးတဲ့ ျမစ္ႀကီးနားက ညီမ Ja Bawk Ra Yawng ကိုေက်းဇူးအမ်ားႀကီးတင္ပါတယ္႐ွင္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
********
ျမန္မာၾကက္ - တေကာင္ (တပိႆာေလ်ာ့ေလ်ာ့)
ျမန္မာပင္စိမ္း - ဆယ္ပင္
ဖက္ဖယ္ရြက္( city mart မွာရွိပါတယ္) - ဆယ့္ငါးပင္
ရွမ္းနံနံ (ကုလားနံနံ) - ဆယ္ပင္
 ငရုတ္သီးေျခာက္(စပ္တဲ့အမ်ိဳးအစား) - လက္တစ္ဆုပ္
ျမန္မာၾကက္သြန္ျဖဴဥ - လက္တစ္ဆုပ္
ဟြားေၾကာင္းအေစ့( အေစ့မရွိရင္ အမႈန္႔) - တစ္ဇြန္း
ခ်ဥ္ေစာ္ခါးသီးေျခာက္ - လက္တစ္ဆုပ္
(အခ်ဥ္အတြက္ မရွိရင္ မုန္လာဥျဖဴမပါတဲ့ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္)
 ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႀကီးႀကီး - တစ္လံုး
ရိုးရိုးနံနံပင္ -အနည္းငယ္
ဆႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
ဆား -၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ ခ်က္ျပဳတ္နည္း
*************
(၁)ၾကက္သားကိုေ၇ဆးသန့္စင္ၿပီး အတံုးေသးေသးတံုးထားကာ ခ်က္မည့္ဒယ္အိုးတြင္ထည့္ပါ
(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္း၊ငရုတ္သီးေျခာက္(ခပ္စပ္စပ္)၊ဟြားေၾကာင္းေစ့၊ ပင္စိမ္း၊ဖက္ဖယ္၊ရွမ္းနံနံတို႔ကိုငရုတ္ဆံုတြင္ထည့္ၿပီးေထာင္းပါ။( ၎အ႐ြက္မ်ားကို မေထာင္းလိုလ်ွင္ ေတာက္ေတာက္စဥ္း၍ ထည့္ နိုင္သည္။
(၃)ေထာင္းထားသည့္အဆာပလာမ်ားက္ို ၾကက္သားထည့္ထား ေသာအိုးတြင္ထည့္ပါ။
(၄)  ဆား၊ဆႏြင္း၊မွည့္လင္သီးေျခာက္(ခ်ဥ္ေဆာ္ခါးသီးေျခာက္၊ မရွိလ်ွင္ ရွမ္းမုန္ညင္းခ်ဥ္ အနည္းငယ္)ထည့္ပါ။
(၅) ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုေခ်ထည့္ပါ။
(မွတ္ခ်က္။ဟင္းခတ္အခ်ိဳမႈန္နွင့္ဆီႀကိဳက္ပါကပဲဆီအနည္းငယ္ထည့္နိုင္သည္။ ရိုးရာဟင္းအစစ္တြင္ဆီမပါ ပါ)
(၆)လက္အိတ္စြပ္ကာအထက္ကအိုးထဲတြင္ထည့္ထားသည္မ်ားက္ိုေသခ်ာစြာနယ္ေပးၿပီးေနာက္မီးဖိုေပၚတင္၍ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္မ်ားခမ္းေျခာက္ သြားသည္ထိ လံုးခ်က္ေပးပါ။
(၇)ေျခာက္သြားပါကၾကက္သားက်က္ေလာက္ရံုေရထည့္၍ေရခမ္းခ်က္ေပးပါ။။ေရခမ္း၍က်က္သြားလ်ွင္နံနံပင္၊ပင္စိမ္းအုပ္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...