7 June 2015

Strawberry Layer Cake


Egg 2 no.
Cake flour 100gm
Sugar 2tbsp
Melted butter 2tbsp
Milk 250ml
vanilla extract  few drop
ဦးစြာပထမ ဂ်ံဳကို ဇလံုတခုတြင္ဇကာခ် ထားပါ ။ သၾကားထည့္ပါ။ ၾကက္ဥထည့္ပါၿပီးလ်ွင္ေမြတံျဖင့္ေမြေပးပါနွ႔ံလ်ွင္ ႏြားနို႔တဝက္ကိုေရာထည့္ပါ ။ butter ထည့္ၿပီးနွ႔ံေအာင္ေမြပါ။ ၿပီးလ်ွင္ ဇကာျဖင့္စစ္ထုတ္ပါ ။ က်န္လက္က်န္ႏြားနို႔တဝက္နွင့္ vanilla ထည့္ၿပီးနွ႔ေအာင္ေမြၿပီး ပလပ္စတစ္ျဖင့္အုပ္ကာအခန္းအပူခ်ိန္တြင္နာရီဝက္ခန္႔နွပ္ထားပါ။ ၿပီးလ်ွင္ အိုးမကပ္ေသာဒယ္ကို Medium heat ျဖင့္အပူေပးပါ ဆီအနည္းငယ္သုတ္ၿပီး ေဖ်ာ္စပ္ထားေသာမုန္႔နွစ္ရည္ တဇြန္းထည့္ၿပီးအိုးကိုလွည့္ေပးပါ တဘက္ကို ၁၀စကၠန္႔ျဖင့္ထားၿပီး အေရာင္ရလ်ွင္ ဖယ္ထုတ္အေအးခံထားပါ က်န္လက္က်န္မုန္႔နွစ္ရည္ မ်ားအားလံုးလုပ္ၿပီးလ်ွင္ Filling အတြက္လုပ္ပါ့မယ္။
Strawberry Jam 2tbsp
Cream 200ml
Sugar 1tbsp
ဦးစြာcream နွင့္သၾကားကို ေရာပါ ေအာက္ခံေရခဲဇလံုခံၿပီးမာလာေအာင္ေမြေပးပါ
ၿပီးလ်ွင္strwberry jam ကိုေရာေမြေပးပါ Strawberry creamရပါၿပီ
အေအးခံထားေသာမုန္႔ခ်ပ္မ်ားေအးၿပီဆိုပါက Cream ကို ထူထူသုတ္ေပးပါ အလႊာအားလံုးသုတ္ၿပီးပါက ပလပ္စတစ္ျဖင့္အုပ္ကာ ေရခဲေသတၲာတြင္အေအးခံထားပါ အေပၚမွ မိမိနွစ္သက္ရာ ဒီဇိုင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။ေရခဲေသတၱာတြင္တရက္ခန္႔႔ထားၿပီးလံုးဝေအးၿပီးမာသြားလ်ွင္အရသာရွိလွေသာ Layer cake ကိုလိုသလို လွီးျဖတ္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...