7 June 2015

Mini Meringue


ၾကက္ဥအကာ ၄လံုး
သၾကား၂၅၀ ဂရမ္
cream of tar tar 1 tsp
ဗီနီလာ 1 tsp
Corn flour 2tbsp
အနံ႔ / ကာလာ နွစ္သက္ရာ
ဦးစြာ ၾကက္ဥအကာကို ေမြပါ။အျမဳတ္တက္လာပါက သၾကားကို ေျဖးေျဖးခ်င္းထည့္ၿပီးေမြပါ။ Cream of tar tarထည့္ပါ။lemonjuiceျဖင့္အစားထိုးနိုင္သည္။ၾကက္ဥအကာအျမဴတ္မာၿပီးခဲလာသည္ထိရိုက္ပါ။ သၾကားေပ်ာ္ပါက အေရာင္ အနံ႔ corn flour တို႔ထည့္ၿပီး pipping bag တြင္ထည့္ၿပီးစကၠဴခင္းထားေသာဘမ္းေပၚတြင္လိုသလို ညစ္ခ်ကာ ဆယ္မိနစ္ခန္႔ေလသလပ္ကာ oven တြင္ ၁၂၀ ဒီကရီျဖင့္ ၁နာရီခန္႔ ဖုတ္ၿပီး အတြင္းထိႁကြပ္႐ြလာပါက ထုတ္ယူအေအးခံကာေလလံုေသာဘူးျဖင့္သိမ္းဆည္းထားပါ။နွစ္ပတ္ေလာက္သာထား၍ေကာင္းသည္။အခ်ိဳမနွစ္သက္ပါက အနည္းငယ္ ေလ်ာ့ထည့္ပါ။ ဘမ္းတြင္ညစ္ထည့္ေနစဥ္လက္က်န္ရွိေသးပါကဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ေလသလပ္ၿပီးေျခာက္သြားလ်ွင္ ညစ္ထုတ္ေသာအခါ ေျေျပာင္ေျပာင္ေလးမျဖစ္ေတာ့ပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...