7 June 2015

Fresh Fruit Pavlova



Pavlova အေၾကာင္းေလးနည္းနည္းေျပာျပမယ္ဒီမုန္႔နာမည္က pavlova လို႔ေခၚတယ္ Russian dancer တေယာက္နာမည္ ကို အစြဲျပဳ ေခၚခဲ့တာပါ 1920 ေလာက္က စလို႔ ၾသစေၾတးလ် ၊ နယူးဇီလန္ကေန Pavlova အတြက္ျပင္ဆင္ေပးရာကေန အစျပဳ ခဲ့တယ္လို႔ဆိုပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း အနည္းငယ္သာပါဝင္ၿပီး လုပ္ရတာလြယ္တယ္ စားရတာ တျခား dessert ေတြနဲ႔မတူဘဲ တမူထူးျခားတယ္လို႔ဆိုရမွာပါ။လုပ္စားၾကည့္ေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဥအကာ - ၄လံုး
သၾကား - ၁ ခြက္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ၾကက္ဥအကာကို အျမဳတ္ထေအာင္ရိုက္ၿပီ း သၾကားကို ေျဖးေျဖးခ်င္း ေလာင္းထည့္ကာ မာလာသည္ထိဆယ္မိနစ္ခန္႔ရိုက္ပါ။
(၂)cream of tartar သို႔ lemon သံုးလို႔လည္း ရပါတယ္။ (၃)မာလာတဲ ၾကက္ဥအျမဳတ္ကို ဘမ္းတြင္ ဆီစိမ္စကၠဴခင္းၿပီး ပံုမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္း အဝိုင္းေလးျဖစ္ေအာင္ ထည့္ပါ ။
(၄)oven ကို ၁၅၀ ဒီကရီ ေပးထားၿပီ း ထည့္ဖုတ္ပါ။
(၅)မိနစ္သံုးဆယ္ ေလာက္အၾကာတြင္ ၁၂၀ဒီကရီ ေလ်ာ့ခ်ကာ ၁၅ မိနစ္ ထပ္ဖုတ္ပါ အေရာင္ ရလာပါက Oven မီး ပိတ္ ၿပီးအဖံုးလပ္ကာ အထည္းတြင္အေအးခံထားပါ။လံုးဝေအးသြားလ်ွင္ အျပင္ သားမွာ ႂကြပ္႐ြေန ေသာအေနရပါမယ္။
(၆) အေပၚမွ သစ္သီး ေခ်ာကလတ္ အစ ရွိသည္ျဖင့္ အလွဆင္ကာ လွီးျဖတ္ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။ chocolate pavlova ၊ Fruit Pavlova လို႔ေခၚပါတယ္ သီးနွ ံတင္ဖို႔ cream ကို မာေအာင္ ရိုက္ၿပီး မွ သီးနွံတို႔ကို အစီရီတင္ပါ ။ အတြင္းသားမွာ ႏူးညံ့ေနေသာ ပူတင္းသားအတိုင္းျဖစ္၍ အျပင္သားမွာ ႂကြပ္႐ြေနပါမယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...