7 June 2015

သာကူက်ိဳ ႏြားနို႔ထမင္း


ေမြးရပ္ေျမနဲ႔ငယ္ဘဝအလြမ္းေျပသာကူက်ိဳႏြားနို႔ထမင္းကိုအညာေဒသမွာေတာ့ေန႔လည္ခင္းအစာေျပအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအာဟာရျပည့္ဝတဲ့သားေရစာတခုလည္းျဖစ္ပါတယ္။လုပ္နည္းေလးၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
သာကူက်ိဳအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
****************
သာကူ - ၂၅၀ ဂရမ္ တစ္ထုပ္
ထန္းလ်က္ - ၄၀၀ ဂရမ္ (၂၅က်ပ္သား )
ေရ - ၂လီတာ
ဆား - လ႓က္စားဇြန္းတဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
******
ထန္းလ်က္ကို ေရျဖင့္က်ိဳၿပီး အမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ သာကူေစ့ကိုေရ၅မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားပါ။ဆူပြက္ေအာင္တည္ထားေသာထန္းလ်က္ရည္အတြင္းသို႔ဆားနွင့္သာကူေစ့ခ်ၿပီးတခ်က္နွစ္ခ်က္ေမြေပးပါ။ ျပန္လည္ဆူပြက္လာပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားေပးပါ။ ၁၅မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားၿပီးပါကသာကူေစ့အဆန္ေလးမ်ားေပ်ာက္ကာသံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီ။ေရက်ဲေနတယ္လို႔ထင္ရေပမဲ့တေျဖးေျဖးပစ္လာကာအေရေပ်ာက္သြားပါလိမ့္မယ္။
ႏြားနို႔ထမင္းက်ိဳနည္း
***********
ဆန္ကိုေရေဆးၿပီးဆားထည့္၍ေရမ်ားမ်ားျဖင့္က်ိဳပါ။ဆန္ေစ့မ်ားေၾကကာႏူးအိလာလ်ွင္ႏြားနို႔ထည့္က်ိဳပါ။ႏြားနို႔ထည့္ၿပီးပါကအိုးကပ္တတ္၍မၾကာခဏေမြေပးရပါမယ္။အေတာ္ႏူးလာပါက လွည့္တံျဖင့္ေက်ေအာင္ေခ်ေပးပါ။စက္ျဖင့့္တခ်က္တခ်က္ေမြ၍လည္းရပါတယ္။ၿပီးလ်ွင္သၾကားျဖဴး၍ေသာ္လည္းေကာင္း၊ သာကူက်ိဳျဖင့္တြဲဖက္၍ေသာ္လည္းေကာင္းသံုးဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
(ဆန္ခ်ိန္ခြက္သံုးခြက္ကိုႏြားနို႔၁လီတာသံုးထားပါတယ္ ။
ေရကိုေတာ့ပထမစတည္ခ်ိန္တြင္မ်ားမ်ားထည့္တည္ၿပီးဆန္မႏူးမခ်င္းေျဖးေျဖးခ်င္းထပ္ထည့္၍တည္ပါတယ္)

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...