(2) သၾကား - ၄၀၀ ဂရမ္
ဆား - ၁ ဂရမ္
(3) ၾကက္ဥ - ေလးလံုး
(4) ဂ်ံဳ - ၄၀၀ ဂရမ္
Baking powder - ၃ ဂရမ္
ကိုကိုးေပါင္ဒါ - ၃၀ ဂရမ္
(၃မ်ိဳးေပါင္းဇကာခ်ထားပါ)
(5) သစ္ၾကားသီး -၁၅၀ ဂရမ္ လံုးျခမ္းကြဲေျခထားပါ
(6) ေခ်ာကလတ္ အနွစ္ - ၃၀၀ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္းအဆင့္ဆင့္
************
အမွတ္စဥ္(1)မွButter ကို အပူေပးၿပီး (70'C ေလာက္ မဆူပြက္ရ )မီးဖိုမွခ်ၿပီးအမွတ္စဥ္(2)ကိုထည့္ၿပီးေမြပါ။ နာနတ္သီးအနွစ္ကဲ့သို႔ပ်စ္လာပါက (3)မွ ၾကက္ဥကို တလံုးစီထည့့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။ ေခ်ာေမြ႕လာပါက အမွတ္စဥ္(4)မွ ဇကာခ်ထားေသာပစၥည္း မ်ားကိုထည့္ေမြေပးပါ။ ေနာက္ဆံုးတြင္အမွတ္စဥ္(5)ကိုထည့္ကာသာသာေလးနွ႔ံရံုေမြၿပီးအသင့့္လုပ္ထားေသာဆီသုတ္စကၠဴခင္းထားေသာဘမ္း တြင္ေလာင္း ထည့္ၿပီး 180 ံ C မိနစ္ 40- 45 Mins ခန္႔Ovenတြင္ဖုတ္ပါ။ နာရီဝက္တြင္တခ်က္ၾကည့္ပါ ။ မုန္႔႔သားက်က္မက်က္ ့တုတ္ေခ်ာင္းေသးေသးျဖင့္ထိုး၍စစ္ၾကည့္ၿပီး မုန္႔သားက်က္ပါက အျပင္ထုတ္အေအးခံကာ အေပၚမွ ေခ်ာကလတ္သုတ္ၿပီး အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ ။
Thanks a lot Sofia. I'm going to try it.
ReplyDelete