( အသားေပါင္း )
ခရစ္စမတ္အတြက္အသားေပါင္းကိုSnow ballပံုစံျပဳလုပ္ျပင္ ဆင္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
ပုဇြန္ - ဆယ္ေကာင္
ရွီတာခီမွို - တပြင့္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လ႓က္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တလံုး
နွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေက်ာက္ပြင့္ - လက္တဆုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ၾကက္သားနွင့္ပုဇြန္ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။
(၂)မုန္လာဥနွင့္မွိုကိုလည္းစင္းထားပါ။ေက်ာက္ပြင့္ကိုေရစိမ္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေက်ာက္ပြင့္နွင့္ၾကက္ဥအကာမွအပအားလံုးကိုေရာၿပီးနွယ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ နွပ္ထားေသာအသားကိုအလံုးေလးမ်ားလုပ္ၿပီးေက်ာက္ပြင့္အဖတ္ေလးမ်ားျဖင့္ကပ္ၿပီးထုပ္ေပးပါ။
(၅)ထုပ္ၿပီးသားအသားလံုးေလးမ်ားကို ေပါင္းမည့္ပန္းကန္တြင္စီထည့္ေပးပါ။
(၆)ေပါင္းအိုးတြင္ေရထည့္တည္ၿပီးဆူပြက္လာပါကအသားလံုးပန္းကန္ထည္ၿပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၇) အသားက်က္ပါကဖယ္ထုတ္ၿပီး ထြက္လာေသာအသားေပါင္းအ ရည္ကိုအိုးတခုတြင္ထည့္တည္ပါ။အရည္နည္းေနပါကေရအနည္းငယ္ေရာၿပီးအရသာထပ္ျဖည့္ေပးပါ။
(၈)ၾကက္ဥအကာကိုေခါက္ၿပီး၎ဟင္းရည္ပြက္ပါကျဖည္းျဖည္းဆီေလာင္းထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ နွစ္သက္ပါကေကာ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္နိူင္သည္။
(၉)ဆူပြက္လာေသာၾကက္ဥအကာဟင္းအရည္ကိုအသားေပါင္းအေပၚမွဆမ္းေပးၿပီးsnow ball ျဖင့္တူေသာအသားေပါင္းေလးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
19 June 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment