19 June 2015

Snow Ball

( အသားေပါင္း )
ခရစ္စမတ္အတြက္အသားေပါင္းကိုSnow ballပံုစံျပဳလုပ္ျပင္ ဆင္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သား - ၁၅၀ ဂရမ္
ပုဇြန္  - ဆယ္ေကာင္
ရွီတာခီမွို - တပြင့္
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ လ႓က္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥ - တလံုး
နွမ္းဆီေမြး - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေက်ာက္ပြင့္ - လက္တဆုပ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ၾကက္သားနွင့္ပုဇြန္ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ။
(၂)မုန္လာဥနွင့္မွိုကိုလည္းစင္းထားပါ။ေက်ာက္ပြင့္ကိုေရစိမ္ထားပါ။
(၃)ပန္းကန္တခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေက်ာက္ပြင့္နွင့္ၾကက္ဥအကာမွအပအားလံုးကိုေရာၿပီးနွယ္ထားပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ နွပ္ထားေသာအသားကိုအလံုးေလးမ်ားလုပ္ၿပီးေက်ာက္ပြင့္အဖတ္ေလးမ်ားျဖင့္ကပ္ၿပီးထုပ္ေပးပါ။
(၅)ထုပ္ၿပီးသားအသားလံုးေလးမ်ားကို ေပါင္းမည့္ပန္းကန္တြင္စီထည့္ေပးပါ။
(၆)ေပါင္းအိုးတြင္ေရထည့္တည္ၿပီးဆူပြက္လာပါကအသားလံုးပန္းကန္ထည္ၿပီး ၁၅မိနစ္ခန္႔ေပါင္းပါ။
(၇) အသားက်က္ပါကဖယ္ထုတ္ၿပီး ထြက္လာေသာအသားေပါင္းအ ရည္ကိုအိုးတခုတြင္ထည့္တည္ပါ။အရည္နည္းေနပါကေရအနည္းငယ္ေရာၿပီးအရသာထပ္ျဖည့္ေပးပါ။
(၈)ၾကက္ဥအကာကိုေခါက္ၿပီး၎ဟင္းရည္ပြက္ပါကျဖည္းျဖည္းဆီေလာင္းထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ နွစ္သက္ပါကေကာ္ရည္အနည္းငယ္ထည့္နိူင္သည္။
(၉)ဆူပြက္လာေသာၾကက္ဥအကာဟင္းအရည္ကိုအသားေပါင္းအေပၚမွဆမ္းေပးၿပီးsnow ball ျဖင့္တူေသာအသားေပါင္းေလးကိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...