ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္ဥ - ၆လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ငရုပ္ခ်ိဳ အစ္ိမ္း - တစ္ျခမ္း
ငရုပ္ခ်ိဳ အနီ - တစ္ျခမ္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ဟင္းႏုနယ္႐ြက္ - လက္တဆုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ေထာပတ္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
နို႔စိမ္း - ၅ဇြန္း
ခ်ိစ္ - ၅၀ ဂရမ္
Cheese Crumble - ၅၀ ဂရမ္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ၾကက္ဥေျခာက္လံုးကိုနို႔စိမ္းဆားနွင့္ငရုပ္ေကာင္းထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေခါက္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္နီ၊ ျဖဴ၊ ငရုပ္ခ်ဳိ အနီ ၊အစိမ္း ၊ နံနံပင္၊ဟင္းႏုနယ္႐ြက္တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
(၃)ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးေထာပတ္ျဖင့္ၿပီးလွီးျဖတ္ထားသည္မ်ားအားလံုးကိုေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)ေၾကာ္ၿပီးသားအားလံုးကိုေမြထားေသာၾကက္ဥထည္သို႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)ဘမ္းတခုကိုစကၠဴခင္းၿပီးၾကက္ဥအေရာအားလံုးကိုထည့္ၿပီးoven ၂၀၀ဒီဂရီျဖင့္၁၅ မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ေပးပါ။
(၅)၁၅မိနစ္ျပည့္လ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးအေပၚမွ ခ်ိစ္ျဖဴးၿပီး၅မိနစ္ထားပါ။
(၆)ခ်ိစ္ေပ်ာ္လ်ွင္အေပၚမွ Cheese Crumble ကိုျဖဴးၿပီး၅မိနစ္ခန္႔႔ထားပါ။
(၇)ေ႐ႊဝါေရာင္ရလာပါကထုတ္ယူၿပီးအေအးခံကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment