Fish Lumpia
လိုအပ္ေသာပစၥည္း**********
ငါးအသား - ၃၀၀ ဂရမ္
လီမြန္ - တစ္လံုး
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
parsley -အနည္းငယ္ (နံနံပင္ အစားထိုးနိုင္သည္)
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ငရုပ္ပြ - တျခမ္း
မုန္လာဥနီ - ေသးေသးစိတ္ ၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ေျမာင္း
ပင္စိမ္း႐ြက္ - နွစ္ခက္
ရွီတာခီ - ၂ပြင့္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆီ - ၁ဇြန္း ; ေၾကာ္ရန္ဆီ
ေကာ္ျပန္ဖတ္ - တစ္ထုပ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာအရိုးမပါေသာငါးအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးလီမြန္အခြံျခစ္ထည့္ပါ။ငရုပ္ေကာင္းနွင့္ parsley ထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ငါးအသားကိုက်က္ေအာင္ေပါင္းေပးပါ။ေရနည္းနည္းျဖင့္ျပဳတ္၍လည္းရသည္။အေအးခံထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ငရုပ္ခ်ိဳ၊ပင္စိမ္း႐ြက္၊မုန္လာဥနီ၊မွို တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆီသပ္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အေအးခံထားေသာငါးနွင့္ဆီသပ္ထားသည္တို႔က္ုိေရာၿပီးေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၅)အရသာဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာၾကက္ဥအစိမ္းတလံုးကိုေဖာက္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇)ေကာ္ျပန္ဖတ္ခင္းၿပီးနွစ္သက္ရာပံုစံ၊အ႐ြယ္အစားထုပ္ၿပီးဆီ ပူပူ တြင္ေ႐ႊဝါေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးမိမိနွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
No comments:
Post a Comment