အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
20 June 2015
ၾကက္ဆာေတး
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ၾကက္ရင္ဘံုသား - ၂စိတ္
Food color - အနည္းငယ္
နံနံေစ့ - တဇြန္း ဟင္းစားဇြန္း
ထန္းလ်က္ - ၃လံုး
နံနံပင္ အရိုးအျမစ္ - အနည္းငယ္
ငရုပ္ေကာင္း - တဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
ယိုးဒယားပဲငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း
ခရုဆီ - ၂ဇြန္း
နွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
Curry powder - တဇြန္း
အုန္းနို႔ ခရင္မ္ - ၅ဇြန္း
ဆာတးတုတ္ -အေခ်ာင္း၂၀
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္ရင္ဘံုသားကိုအသားထြင္ၿပီးအေျမာင္းေလးမ်ားလီွးထားပါ။
(၂)လွီးၿပီးသားၾကက္ကိုအေရာင္ျဖင့္နွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးပါ။
(၃)နံနံေစ့၊နံနံရိုးအျမစ္၊ငရုပ္ေကာင္း၊ထန္းလ်က္တို႔ကိုညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
(၄)ေထာင္းၿပီးသားကိုၾကက္ငါးထည္းသို႔ထည့္ပါ။ပဲငံျပာရည္၊ခရုဆီ၊ဆီေမြး၊အုန္းနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးအရသာနွ႔ံေအာင္နွယ္ေပးၿပီး ေလးနာရီ ခန္႔ အရသာဝင္ေအာင္ေရခဲေသတၲာတြင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၅)အရသာဝင္ပါကဆာေတးတုတ္ျဖင့္တေခ်ာင္းကိုနွစ္ဖက္နႈန္းျဖင့္ထိုးေပးပါ။
(၆)အဆင္သင့္ပါကမီးေသြးမီးဖို၊ Oven သို႔ Griller မွာကင္ေပးပါ။ကင္ေနစဥ္တြင္ အုန္းနို႔နွင့္ဆီေမြးကိုသုတ္လိမ္းေပးပါ။
တြဲဖက္ေဆာ့ျပဳလုပ္နည္း
*************
သခြားသီး ၊ၾကက္သြန္နီကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆားသၾကားရွလကာရည္ အေရာကိုထည့္ကာအေပၚမွငရုပ္သီးစိမ္း၊ေျမပဲေထာင္းျဖဴးနံနံပင္တင္ကာခ်ိဳခ်ဥ္အရသာျဖင့္တြဲဖက္စားသံုးနိုင္ပါသည္။
Peanut Sauce ျပဳလုပ္နည္း
*****************
အိုးေသးေသးတခုတြင္ဆီအနည္းငယ္အပူေပးၿပီး red curry pasteတဇြန္းကိုဆီသပ္ကာအုန္းနို႔ထည့္ပါ။ထန္းလ်က္၂လံုးခန္႔ထည့္တည္ပါ။ငံျပာရည္တဇြန္းထည့္ပါအရသာအေနေတာ္ကေျမပဲေလွာ္ေထာင္းထည့္ၿပီးဆူပြက္ပါကတြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment