6 June 2015

Home Made ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ

စက္မပါဘဲလက္နဲ႔လုပ္ထားတဲ့ Hand Made Egg Noodle ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဂ်ံဳမုန္႔  ၅၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ ၅လံုးပါ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
ပါဝင္ပစၥည္းတို႔ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာနွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးသားဂ်ံဳလံုးကို ၃၀မိနစ္ေလာက္နွပ္ထားပါ။ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာနွယ္ရပါတယ္။နွယ္ထားေသာဂ်ံဳ နွပ္ၿပီဆိုပါကေလးပိုင္းခြဲၿပီးတလံုးဆီကိုျပန္႔ေနေအာင္လိမ့္တုံုးျဖင့့္လိမ့္ပါ။အျပားအေနထားအေတာ္ျဖစ္ပါကဂ်ံဳမႈန္႔မ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးအစြန္းနွစ္ဘက္ကေနအလယ္ကိုလိပ္လာပါ။(ပံုပါအတိုင္း)။
လိ္ပ္ထားေသာဂံ်ဳလိပ္ကိုဖိကိုင္ၿပီးက္ိုဓားထက္ထက္ျဖင့္ကိုယ္စိတ္ႀကိဳက္အျပားေလးမ်ားလွီးေပးပါ ။
ၿပီးလ်ွင္ အလိပ္နွစ္လိပ္ အလယ္မွကိုင္၍ခါခ်လိုက္ရင္ေခါက္ဆြဲအစည္းလိုက္ေလးရပါၿပီရွင္။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကို ဘမ္းတခုတြင္ဂ်ံဳမ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးမကပ္ေအာင္ထားပါ။အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါကေရဆူတြင္၃မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ၿပီးလ်ွငိဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးမကပ္ေစရန္ဆီအနည္းငယ္သုတ္လိမ္းထားပါ။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကိုမိမိနွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုပ္စားလို႔ရပါၿပီရွင္။
ရိုးရိ္ုးေခါက္ဆြဲအခ်ိဳးကေတာ့ ၾကက္ဥအစားေရ ကို သံုးပါတယ္ေနာ္။
All purpose flour 3cup
Water 3/4 cup .

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...