စက္မပါဘဲလက္နဲ႔လုပ္ထားတဲ့ Hand Made Egg Noodle ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ဂ်ံဳမုန္႔ ၅၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ ၅လံုးပါ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
ပါဝင္ပစၥည္းတို႔ကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာနွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးသားဂ်ံဳလံုးကို ၃၀မိနစ္ေလာက္နွပ္ထားပါ။ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာနွယ္ရပါတယ္။နွယ္ထားေသာဂ်ံဳ နွပ္ၿပီဆိုပါကေလးပိုင္းခြဲၿပီးတလံုးဆီကိုျပန္႔ေနေအာင္လိမ့္တုံုးျဖင့့္လိမ့္ပါ။အျပားအေနထားအေတာ္ျဖစ္ပါကဂ်ံဳမႈန္႔မ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးအစြန္းနွစ္ဘက္ကေနအလယ္ကိုလိပ္လာပါ။(ပံုပါအတိုင္း)။
လိ္ပ္ထားေသာဂံ်ဳလိပ္ကိုဖိကိုင္ၿပီးက္ိုဓားထက္ထက္ျဖင့္ကိုယ္စိတ္ႀကိဳက္အျပားေလးမ်ားလွီးေပးပါ ။
ၿပီးလ်ွင္ အလိပ္နွစ္လိပ္ အလယ္မွကိုင္၍ခါခ်လိုက္ရင္ေခါက္ဆြဲအစည္းလိုက္ေလးရပါၿပီရွင္။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကို ဘမ္းတခုတြင္ဂ်ံဳမ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးမကပ္ေအာင္ထားပါ။အားလံုးျဖတ္ၿပီးပါကေရဆူတြင္၃မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။ၿပီးလ်ွငိဆယ္ယူေရစစ္ၿပီးမကပ္ေစရန္ဆီအနည္းငယ္သုတ္လိမ္းထားပါ။ရလာေသာေခါက္ဆြဲကိုမိမိနွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုပ္စားလို႔ရပါၿပီရွင္။
ရိုးရိ္ုးေခါက္ဆြဲအခ်ိဳးကေတာ့ ၾကက္ဥအစားေရ ကို သံုးပါတယ္ေနာ္။
All purpose flour 3cup
Water 3/4 cup .
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment