6 June 2015

ရွမ္းတိုဖူးသုပ္

တိုဖူးက်ိဳနည္းကတေယာက္နဲ႔တေယာက္မတူပါဘူးပဲကိုေရစိမ္ၿပီးႀကိတ္ၿပီးစစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ားနဲ႔ေရစိမ္အနယ္ထိုင္ၿပီးလုပ္တာရွိတယ္
ပဲမႈန္႔ကို ေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္းက်ိဳတာရွိတယ္ပဲမႈန္႔ကိုဘဲေရေဖ်ာ္ စစ္ၿပီးေရမ်ားမ်ားနဲ႔အနယ္ထိုင္ၿပီး လုပ္တာရွိပါတယ္
လုပ္နည္းမတူတဲ့အေပၚမွာ က်ိဳထြက္လာတဲ့ တိုဖူးအသားမတူပါဘူး ေရစိမ္အနယ္ထိုင္လုပ္တဲ့တိုဖူးက ဂ်ယ္လီလို ၾကည္ၿပီးတုန္တုန္ေလးေနပါတယ္
ရွမ္းသုပ္သုပ္စားဖို႔ ပို ေကာင္းပါတယ္
အညာသုပ္လို သုပ္မယ္ ေၾကာ္စားမယ္ ဆိုရင္ အမႈန္႔ေရေဖ်ာ္ၿပီးတန္းက်ိဳတာအဆင္ေျပပါတယ္
အခု လုပ္ထားတာ က ရွမ္းသုပ္ပံုစံမို႔ ေၾကာ္စားရင္ မေကာင္းပါဘူး
ပဲမႈန္႔တထုပ္၂၀၀ ဂရမ္ ကို ေရ ထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ အဝတ္ပါးျဖင့္ စစ္ၿပီး ေရ ေလးလီတာေလာက္ထည့္ၿပီ ေအးတဲ့ေန ရာမွာ အနည္ ထိုင္ထားပါ မနက္က်ိဳမယ္ဆို ညကတည္း က စိမ္ထားပါ
အနယ္ ထိုင္သြားပါက အေပၚယံမွ အ ရည္ ၾကည္ မ်ားကို သြန္ထုတ္ၿပီးေအာက္ဆံုးမွ ပဲအနွစ္မ်ားကို သာ ခ်န္ ထားပါ
တိုဖူးက်ိဳပါ့မယ္
ေရ 800ml ကို ထန္းလ်က္ ၂ လံုး ဆား  နႏြင္းထည့္ၿပီးမီးဖိုတြင္တည္ပါ ဆူ ပြက္လာပါက ပဲနွစ္ရည္ကို တဖက္မွ ထည့့္ၿပီး တဖက္က အ ဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ မီးကို အေန ေတာ္ျဖင့္ ေမြေပးပါ တေျဖးေျဖးပ်စ္လာသည္ ထိေမြပါ ပ်စ္လာၿပီး ႂကြက္ၿမီးတန္းအေနထားရပါက ပဲစိမ္းနွ႔ံေပ်ာက္မေပ်ာက္ျမည္းၾကည့္ကာအေအးခံမည့္ ဘမ္းထည္းသို႔သြန္ခ်ၿပီးအေအးခံကာ လို သလို လွီးၿပီးသုပ္စားနိုင္ပါၿပီ

ရွမ္းျပည္က သုပ္စားတဲ့ ပံုစံေလးပါ
တိုဖူးကို ကိုယ္ႀကိဳက္သလို လွီးထားပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
နွမ္းဆီခ်က္
ေျမပဲေထာင္း
ငရုပ္ဆီခ်က္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္း အရည္ ေဖ်ာ္
ၾကာညိဳ႕ အခ်ိဳ
ပဲငံျပာ ရည္
နံနံပင္ တို႔ကို႔ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ
အခ်ဥ္နွစ္သက္ပါက မုန္ညင္းခ်ဥ္ရည္ အနည္းငယ္ ထည့္ပါ ။
တိုဖူးတဝက္မုန္႔တီဖတ္တဝက္ထည့္ၿပီးေရာသုပ္စားပါက လည္း စားလို႔အလြန္ ေကာင္း ပါတယ္
ဧည့္သည္အတြက္ ပြဲႀကီးႀကီးျပင္လိုပါက ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို နံနံပင္မွအပ ပန္းကန္တလံုးတြင္ေဖ်ာ္ၿပီး လွီးထားေသာ တို ဖူးေပၚတြင္ ဆမ္းၿပီး နံနံပင္ ျဖဴးကာလွပစြာျပင္ ဆင္ တည္ ခင္းေပးနိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...