အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
6 June 2015
ျမဴစြမ္ကိတ္
Deep Fried Mee Suah Cake
ျမန္မာလိုျမဴစြမ္ေခၚတဲဲ့အမည္ေလးကိုလူမမာစာလို႔လူသိမ်ားမယ္ထင္ပါတယ္။
ခုလိုလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအာဟာရလည္းျဖစ္အရသာရွိစားခ်င္စဖြယ္ေလးျဖစ္ေအာင္လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္
ပါ ဝင္ပစၥည္းမ်ား
*********
ျမဴစြမ္ -300gm တစ္ဘူး
ေရ -1.2 Lit
မုန္လာဥနီ ေသး ေသး ႏုတ္ ႏုတ္စိပ္ - တစ္ေတာင့္
ၾကက္သြန္ မိတ္ ပါးပါး လွီး - ၅ပင္
ၾကက္သားမုန္႔ - တစ္ဇြန္းစားပြဲတင္ဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
()ပထမေရကိုဆူေအာင္တည္ၿပီးမုန္လာဥၾကက္သြန္မိတ္လွီးထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၂)ၾကက္သားမုန္႔ဆားတို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။
(၃)ျပီးလ်ွင္ျမဴစြမ္ေျခာက္ကိုခ်ျပီးမီးေအးျဖင့္ေရခမ္းသည္အထိတည္ပါ။ျမဴစြမ္သားမေပ်ာ့ရပါ။ေပ်ာ့လ်ွင္ကိတ္လွီးေသာအခါအမ်ွင္မျမင္ရပါ။
(၄)ေရခမ္းလ်ွင္ဘမ္းထည္းသို႔သြန္ထည့္ၿပီးအေအးခံပါ။
(၅)ေအးလ်ွင္အတုံးေလးမ်ားလွီးျဖတ္နိုင္ပါၿပီ။
(၆)ရလာေသာျမဴစြမ္ကိတ္ေၾကာ္ရန္အတြက္ဂ်ံဳမုန္နဲ႔ၾကက္ဥနွင့္ေရမပ်စ္မႀကဲေဖ်ာ္ပါ။
(၇)ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
(၈)လွီးထားေသာျမဴစြမ္ကိတ္ေလးမ်ားကိုမုန္႔နွစ္ရည္တြင္နွစ္ၿပီးဆီပူတြင္ေ႐ႊေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးနွစ္သက္ရာေဆာ့နွင့္တြဲ ဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီရွင္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment