22 June 2015

Fried Mozzerella Cheese Stick

ပါဝင္ပစၥည္း
******
Mozzerella Cheese - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၅၀ဂရမ္
ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ - တစ္ပန္းကန္
Dry Rosemary  - တစ္ဇြန္း
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁) Cheese ကို အေခ်ာင္းေလးလွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ပန္းကန္တြင္ဂ်ံဳမႈန္႔ထည့္ၿပီးcheese မ်ားကိုဂ်ံဳမႈန္႔လူးေပးပါ။
(၃)ၾကက္ဥတလံုးကိုေခါက္ၿပီးဂ်ံဳမႈန္႔လူးထားေသာခ်ိစ္ေခ်ာင္းေလးမ်ားကိုၾကက္ဥတြင္နွစ္ပါ။
(၄)ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ကို Rosemary နွင့္ေရာထားပါ။
(၅)ၾကက္ဥနွစ္ၿပီးသားခ်ိစ္ေခ်ာင္းမ်ားကိုေပါင္မုန္႔ေျခာက္ျဖင့္ေနရာနွံ႔ေအာင္ကပ္ေပးၿပီးပန္းကန္တြင္စီထည့္ကာ ေရခဲေသတၱာအခဲထပ္တြင္ တစ္နာရီခန္႔ထားပါ။ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ထူထူကပ္လိုပါကၾကက္ဥတြင္ထပ္နစ္ၿပီးေပါင္မုန္ေျခာက္ထပ္ကပ္ေပးပါ။
(၆)ဆီအိုးအသင့္တည္ထားၿပီး ဆီပူပါကေရခဲေသတၲာမွ ထုတ္ ယူၿပီး ဆီပူပူတြင္တစ္မိနစ္ခြဲခ့္ခ်ေၾကာ္ၿပီးအေရာင္ရပါကဆယ္ယူကာနွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့္ပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ ႏုိင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...