22 June 2015

​ေျပာင္​းဖူးဟင္​းခ်ိဳ

Creamy Corn Chowder

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေျပာင္ဖူး - နွစ္ဖူး
ဂ်ံဳ မႈန္႔ - ၁၀၀  ဂရမ္
ေရ - ၂ လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ငရုပ္ေကာင္းအျဖဴ - တစ္ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ေထာပတ္ - ၅၀ ဂရမ္ ( Unsalted Butter )
ၷႏြားနို႔ - ၂၅၀ ml
Cream - ၂၅၀ ml
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁) ေျပာင္းဖူးကိုအေစ့ေခ်ြၿပီးျပဳတ္ထားပါ ။ Ready make ဘူးဆိုနွစ္ဘူးသံုးပါ။တစ္ဝက္ကိုလံုးျခမ္းကြဲေလာက္ႀကိတ္ထားပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ပါးပါးစိတ္ထားပါ။
(၃) ခ်က္မည့္အိုးကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေမႊးလာသည္ထိဆီသပ္ေပးပါ။
(၄)ေမႊးလာပါကဂ်ံဳမႈန္ထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅) ဂ်ံဳမႈန္႔က်က္ပါကေရထည့္ပါ။အရသာထည့္ပါ။ဂ်ံဳအလံုးေလးမ်ားေၾကၿပီးေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိေမြတံျဖင့္ေမြေပးပါ။
(၆) ေခ်ာေမြ႕လာပါကေျပာင္းဖူးထည့္ပါ။နို႔နွင့္ခရင္မ္ထည့္ပါ။
(၇)အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအေပၚမွ Cream တစ္ဇြန္းဆမ္းေပးၿပီးအလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...