12 June 2015

Crispy Green Onion Cake



ပါဝင္ပစၥည္း
Flour  2 Cups
Salt 1/2 tsp
Sugar 1/2tsp
Oil 2 Tbsp
Water 1/2 - 3/4 cup
Spring onion 10 (chopped)
Sesame oil
White Sesame seeds 2Tbsp
Vegetable oil (for fry)
ပထမဦးစြာ ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳ ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဆီ၊ ေရ တို႔ထည့္ၿပီးနွယ္ပါ ဂ်ံဳ သားႏူးညံ့လာပါက အလံုးေျခာက္လံုးလံုးၿပီး ဂ်ံဳ လံုးကိုလိမ့္ တံုးျဖင့္1cmအထူ ျဖန္႔ လိုက္ပါ အလယ္တြင္ နွမ္းဆီေမြးပါးပါးသုတ္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္၊ နွမ္းတို႔ကိုထည့္ခါ ေလးေထာင့္ျဖစ္ေအာင္ေခါက္လိုက္ပါ ေခါက္ၿပီးသားဂ်ံဳ ကို အေပၚမွ သာသာေလးလိမ့္ၿပီးထပ္ျဖန္႔ေပးပါ ေျခာက္ခုလံုးၿပီးသြားပါက အေပၚမ်က္နွာျပင္ကို brush ျဖင့္ေရသုတ္ေပးၿပီးနွမ္းျဖဴးကာ သာသာဖိေပးပါ ( နွမ္းကပ္ရန္အတြက္)
ၿပီးလ်ွင္ အိုးတြင္ဆီလက္မဝက္ခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာလ်ွင္ ခ်ေၾကာ္ပါ နွစ္ဘက္ လံုးေ႐ႊေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူ အ ေအးခံကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။ အျပင္က ႂကြပ္႐ြၿပီးအတြင္းသားႏူးညံ့ကာၾကက္သြန္မိတ္နွမ္းတို႔ရဲ႕ ရနံ႔ျဖင့္ စားရတာအရမ္းအရသာရွိပါတယ္ ။

1 comment:

  1. တင္တုုိင္းအားေပးေနတယ္ေနာ္။
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...