အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
12 June 2015
Crispy Green Onion Cake
ပါဝင္ပစၥည္း
Flour 2 Cups
Salt 1/2 tsp
Sugar 1/2tsp
Oil 2 Tbsp
Water 1/2 - 3/4 cup
Spring onion 10 (chopped)
Sesame oil
White Sesame seeds 2Tbsp
Vegetable oil (for fry)
ပထမဦးစြာ ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳ ၊ ဆား၊ သၾကား၊ ဆီ၊ ေရ တို႔ထည့္ၿပီးနွယ္ပါ ဂ်ံဳ သားႏူးညံ့လာပါက အလံုးေျခာက္လံုးလံုးၿပီး ဂ်ံဳ လံုးကိုလိမ့္ တံုးျဖင့္1cmအထူ ျဖန္႔ လိုက္ပါ အလယ္တြင္ နွမ္းဆီေမြးပါးပါးသုတ္ၿပီးၾကက္သြန္မိတ္၊ နွမ္းတို႔ကိုထည့္ခါ ေလးေထာင့္ျဖစ္ေအာင္ေခါက္လိုက္ပါ ေခါက္ၿပီးသားဂ်ံဳ ကို အေပၚမွ သာသာေလးလိမ့္ၿပီးထပ္ျဖန္႔ေပးပါ ေျခာက္ခုလံုးၿပီးသြားပါက အေပၚမ်က္နွာျပင္ကို brush ျဖင့္ေရသုတ္ေပးၿပီးနွမ္းျဖဴးကာ သာသာဖိေပးပါ ( နွမ္းကပ္ရန္အတြက္)
ၿပီးလ်ွင္ အိုးတြင္ဆီလက္မဝက္ခန္႔ထည့္ၿပီး အပူေပးပါ ဆီပူလာလ်ွင္ ခ်ေၾကာ္ပါ နွစ္ဘက္ လံုးေ႐ႊေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူ အ ေအးခံကာ သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။ အျပင္က ႂကြပ္႐ြၿပီးအတြင္းသားႏူးညံ့ကာၾကက္သြန္မိတ္နွမ္းတို႔ရဲ႕ ရနံ႔ျဖင့္ စားရတာအရမ္းအရသာရွိပါတယ္ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
တင္တုုိင္းအားေပးေနတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteမမအုုိင္အိုုရာ