12 June 2015

အီၾကာေကြးငါးဖယ္အစာသြပ္ေၾကာ္

ငါးဖယ္ကို ဆား၊ ဟင္းခတ္ မႈန္႔ ၊သာကူမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႔ျဖင့္ နွယ္ထားပါ
အီၾကာေကြးကို ၂လက္မ ခန္႔ အရွည္ ျဖတ္ၿပီးအလယ္မွ ခြဲထားပါ
 နွပ္ ထားေသာ ငါးဖယ္ကို ပလပ္စတစ္ အိတ္တခု တြင္ ထည့္ ၿပီး ေဒါင့္ကို ေဖာက္ၿပီး ခြဲထားေသာ အီၾကာေကြးအတြင္းသို႔ ညစ္ထည့္ၿပီး ခြဲထားေသာအျခမ္းမွစ၍ ဆီပူတြင္တမိနစ္ခန္႔ နွစ္ဘက္လွန္၍ ခ်ေၾကာ္ပါ
အေရာင္ ရက ဆယ္ယူၿပီးေထာင္၍ဆီစစ္ကာ အ ေအးခံၿပီး chilli sauce နွင့္ Mayonaise တို႔ျဖင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ နိုင္ပါသည္။။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...