Vietnamese Spring Roll
Prawn & Chicken
Diet လုပ္ခ်င္သူမ်ားအတြက္သင့္ေတာ္တဲ့ Snack ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္႐လြယ္ကူၿပီးျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ျပင္ဆင္ႏိုင္မဲ့ဗီယက္နမ္ေကာ္ျပန္လိပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
************
Rice Paper
Cucumber
Carrot
Tomato
Avogado
Mango
Mint leave
Coriander leave
Lemon juice or lime juice
Prawn
Chicken Slice (cook)
chive for garnish
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
ဦးစြာပထမ ေထာပတ္သီးကို ခြဲၿပီး အေခ်ာင္းေလးျဖစ္ေအာင္ စိပ္ ၿပီး သံပုရာရည္ ေရွာက္ရည္ ထည့္ ထားတဲ့ ေရ နဲ႔ စိမ္ လိုက္ပါ (အ ေရာင္ မမည္းေအာင္ပါ )ၿပီးလ်ွင္ ဆယ္ ထုတ္ၿပီး ပန္ကန္တခုတြင္ ထည့္ ထားပါ
မုန္လာဥနီ၊ သခြားသီး ၊ခရမိးခ်ဥ္သီး၊ တို႔ကို ေလး လက္မ အရွည္ ေလာက္ အ ေခ်ာင္းေလးမ်ားျဖတ္ ထားပါ ။ သရက္သီးမွည့္ ကို အေခ်ာင္းေလးမ်ားစိပ္ထားပါ။ ပူစီနံ နံနံပင္ တို႔ကို အခက္ လိုက္ ျဖတ္ ထားပါ ။ ပုဇြန္ကို ျပဳတ္ၿပီးထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အျပားေလးမ်ားျဖတ္ထားပါ။ အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက စလိပ္လို႔ရပါၿပီ ။ (နွစ္သက္ပါက ဆလပ္႐ြက္လည္းထည့္လို႔ရပါတယ္ )
လိပ္ဖို႔ရာအတြက္ Chopping board ေပၚလိိပ္ရတာ ပို အဆင္ေျပပါတယ္
ဇလံု ေသးတခု တြင္ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ပါ Rice paper ကုိ တခ်ပ္လံုးစိမ္ၿပီးေရစြတ္လိုက္ပါ ခ်က္ခ်င္းဆယ္ယူၿပီး chopping board ေပၚတင္ ကိုယ္နဲ႔ နီးရာအျခမ္းဘက္တြင္ သခြားသီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး သရက္ ေထာပတ္သီး ပူစီနံ နံနံပင္ တို႔ကိုတင္ပါ သီးနွံမ်ားရဲ႕ ေရွ႕ကပ္ရပ္တြင္ထပ္ျခမ္း့ျခမ္းထားေသာပုဇြန္ကို အျပင္ပိုင္းကို ေအာက္ဘက္ျခမ္းထားၿပီး အရွည္လိုက္ထည့္ပါ ။ပုဇြန္ရဲ႕ေရွ႕တြင္ ကပ္ၿပီး ၾကက္သားအျပားကို အ ရွည္ လိုက္ ေလးထည့္ပါ ၿပီးလ်ွင္ ကိုယ္နဲ႔ နီးရာ အျခမ္းဘက္မွေဘးနွစ္ဘက္ကိုေခါက္ၿပီးလိပ္ပါ နွစ္ခ်က္ေလာက္လိပ္ၿပီးပါက chive ရွည္ရွည္ေလးမ်ားကို ၾကားမွာခံၿပီး အဆံုးထိ လိပ္ပါ။ အထည္းကသီးႏွံပုဇြန္ ၾကက္သားကို အစဥ္လိုက္ စီထည့္ၿပီးလိပ္ေတာ့ အလိပ္အျပင္ကေန တျခမ္းက ပုဇြန္ တျခမ္းက ၾကက္သားကို ျမင္ ေနရမွာပါ အားလံုးစု လိပ္ရင္ မျမင္ရဘူးေပါ့ေနာ္ Rice paper ကို ေရ စြတ္ၿပီးတာနဲ႔ အစာကို ျမန္ျမန္ ထည့္ ၿပီး လိပ္ ရင္ လိပ္ ရ တာ လြယ္ပါတယ္ ၾကာသြားရင္ေပ်ာ့ၿပီး ေအာက္မွာကပ္ေန တတ္ပါတယ္ ။ အလိပ္အႀကီးအေသးကိုယ္လိုသလို လိပ္လို႔ရပါတယ္ အေသးလိပ္ခ်င္ရင္ paper ႐ြက္ကို ကပ္ေၾကးနဲ႔ ကိုက္ၿပီး သီးနွံ ေသးေသးစိတ္ၿပီးသံုးပါ။ အားလံုးလိပ္ၿပီးပါက လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီး Sweet & Sour ေဆာ့နဲ႔သံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
Chinese Steamed Buns ေပါက္စီလုပ္နည္းမ်ားစြာရွိၿပီးတေယာက္နဲ႔တေယာက္လုပ္နည္းမ်ားကြဲျပားၾကပါတယ္ဘယ္လုပ္နည္းနဲ႔လုပ္လုပ္ေပါက္စီမွာအစအလယ္အဆံုး...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
႐ွမ္းျပည္အစားအစာျဖစ္တဲ့ငွက္ေပ်ာဖူးခ်ဥ္လုပ္ၾကည့္ဖို႔အၾကံေပးတဲ့ေတာင္ႀကီးကညီမယြန္းဖူးဖူးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္လည္းျဖစ္ၿပီးဆန္နီေလးနဲ႔ခ...
No comments:
Post a Comment