29 June 2015

ပဲလိပ္ျပာမဆလာနွပ္

ပဲနွပ္ဆိုၾကက္သြန္အနွစ္နဲ႔ပဲအိုးကပ္ခ်က္ၾကတာမ်ားပါတယ္။ ခုခ်က္ထားတာေလးက ျပဳတ္ေၾကာ္အခ်ိဳ ေလးကို မဆလာအုပ္ၿပီးနွပ္ထားတာပါ ။ ဟင္း ေတြနဲ႔ အီေနသူေတြအတြက္ ၊ အနွစ္မႀကိဳက္သူေတြအတြက္ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
********
ပဲလိပ္ျပာ ၂ဘူး
ဆီ ၃ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီ ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆မႊာ
ဂ်င္း လက္တဆစ္
နႏြင္း လ႓က္ရည္ဇြန္း  တဝက္
ဆား ၁ဇြန္း
ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၁ဇြန္း
မဆလာ ၁ဇြန္း
နံနံပင္
ပဲလိပ္ျပာစိမ္းစိမ္းႏုႏုေလးကို ေရေဆးထားပါ အခြံမသင္ေတာ့အေစ့မပ်က္မို႔စားရတာထုတ္ထုတ္ေလးပါ ဦးစြာ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီးဆီသပ္ပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္းေထာင္းထားတာထည့္ပါ အေရာင္ရလာပါက နႏြင္းမႈန္႔ ထည့္ၿပီး ေရေဆးၿပီးသားပဲကိုထည့္ေၾကာ္ပါ ၿပီးလ်ွင္ ေရအနည္း ငယ္ထည့္ၿပီး အဖံုးအုပ္နွပ္ထားပါ ပဲႏူးလာသည္ထိ ေရနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးနွပ္ပါ ပဲႏူးအိလာပါက မဆလာနွင့္ နံနံပင္ အုပ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...