29 June 2015

ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္သုပ္

ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္ လို႔ေခၚတဲ့ေ႐ႊပဲ႐ြက္ကို အစိမ္းသုပ္ထားတာပါ ရွမ္းျပည္မွာသာေပါေပါမ်ားမ်ားရတတ္တဲ့ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္ေလးပါ ။ ရန္ကုန္မွာလည္းရတတ္ေပမဲ့ေတာ္ေတာ္ရင့္ပါတယ္။
စလံုးမွာထိုင္ဝမ္ကလာတဲ့ပဲလိပ္ျပာ႐ြက္အၫႊန္႔ ၾကည့္ဘဲရလို႔ဝမ္းသာအားရဝယ္လာၿပီးသုပ္စား တယ္ေနာ္။လုပ္နည္းေလးကေတာ့
ပဲ႐ြက္ကို အ႐ြက္ႏုႏုအၫႊန္႔ေလးမ်ားကို ေရ ေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါး ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအ ေစ့ထုတ္ထားတာပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႔ ၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္၊ ေျမပဲေထာင္း၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ နံနံပင္ ၊ သံပုရာသီးတို႔ကိုထည့္ၿပီး သမ ေအာင္ နွယ္၍ သံုးေဆာင္ ႏိုင္ပါၿပီ။ အရသာ စိမ့္စိမ့္နဲ႔ စားလို႔အလြန္ေကာင္းပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...