29 June 2015

အညာခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း

အညာခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းအတြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုင္းသီး(ဗမာသီး)ကိုသံုးပါတယ္ တျခားခရမ္း ခ်ဥ္သီးသံုးရင္ေတာ့အရသာမတူပါဘူး
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၆လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း - ၆ေတာင့္ အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ပိုထည့္ပါ
ဆား - အနည္းငယ္
ဆီ - ၂ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
(၁)ဦးစြာပထမခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္ကိုေရေဆးမီးကင္ၿပီးအေအးခံကာ အခြံႏႊာထားပါ။
(၂)ပထမၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကိုေထာင္းပါ။ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုနည္း နည္းဆီထည့္ၿပီးညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။ (၃)ဆားလိုသေလာက္ထည့္ပါ။
(၄)ညက္ၿပီဆိုပါကၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္လွီးျဖတ္ၿပီးသားထည့္ပါ။
(၅)ဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာနွ႔ံေအာင္ေမြၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္ထည့့္ၿပီးမနက္ခင္းစာထမင္းပူပူပဲျပဳတ္နဲ႔ငါးေျခာက္ဖုတ္ အသားေျခာက္ဖုတ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။ အိမ္မွာေတာ့မနက္ခင္း တိုင္းမပါမျဖစ္ဟင္းတခြက္ပါ။တခိ်ဳ႕ေတာ့ အမဲေျခာက္၊ငါးေျခာက္၊ငါးပိတို႔ကိုအခ်ဥ္ေျပအျဖစ္ထည့္တတ္ၾက
တယ္ ။ရွမ္းျပည္မွာေတာ့ ရွမ္းပဲပုတ္ေလးထည့္ေထာင္း ၾကပါတယ္ ။
ပန္ေထြေဖ်ာ္လို႔လည္းေခၚၿပီးတခ်ိဳ႕က်ျပဳတ္ၿပီးေထာင္းက်ပါတယ္။မီးကင္ေထာင္းတာေတာ့ပိုၿပီးအရသာျပည့္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...