11 June 2015

ၾကက္​ဥအစာသြပ္​

Lacy Egg Nets
ၾကက္ဥအစာသြပ္တမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ၾကက္ဥအစာသြပ္ကိုဘဲဆန္းဆန္းေလးနဲ႔အျမင္တမ်ိဳးွျဖစ္ေအာင္ျပင္ဆင္ၾကည့္ရေအာ္ေနာ္။
ပထမၾကက္ဥ ၃ လံုး ကို ေၾကညက္ေအာင္ ေခါက္ၿပီး ညစ္ဘူးတခု ထည္းထည့္ထားပါ ။နံနံပင္အ႐ြက္ႀကီးႀကီးမ်ားကိုျဖတ္ၿပီးဖယ္ထားပါ။

အစာသြပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း
*************
Oil -1Tbsp (ေၾကာ္ရန္ )
Mince chicken-50gm
Garlic -1tsp
Soy sauce -1Tbsp
oyster sauce -1Tbsp
Onion dice -2Tbsp
Carrot dice -2Tbsp
Black pepper -1/2 tsp
Sesame oil -1Tbsp
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုေရာေၾကာ္ၿပီးပန္းကန္တခုျဖင့္အေအးခံထားပါ ။Egg Nets လုပ္ပါ့မယ္ ။
ဦးစြာပထမအိုးမကပ္ေသာဒယ္တြင္ဆီအနည္းငယ္ျဖင့္သုတ္ေပးၿပီး အပူေပးပါ။
အေတာ္သင့္ ပူလာလ်ွင္ ညစ္ဘူးတြင္ထည့္ထာေသာၾကက္ဥေရ ကိုအကြက္ေလး ေတြျဖစ္ေအာင္ထည့္ပါ့မယ္။မီးတအားျပင္းလို႔မရပါ ေျဖးေျဖးခ်င္း ၾကက္ဥ က်က္လာ လ်ွင္ ေဘးမွ အသာ ေလး ခြာၿပီး ပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ထားပါ ။
မီးျပင္းလ်ွင္ ၾကက္ဥက ႂကြပ္ၿပီးေခါက္ရင္က်ိဳးတတ္ပါတယ္ေနာ္။
ၾကက္ဥသံုးလံုးကို ၅ခု လုပ္လို႔ ရပါတယ္
အားလံုး အခ်ပ္ ၅ခ်ပ္ရၿပီဆို လ်ွင္ အစာ သြပ္ပါ့မယ္။ပန္းကန္အလြတ္ တခ်ပ္(အေသးဆို ပို အဆင္ေျပပါတယ္)ကိုယူျပီးegg nets တခ်ပ္ကို ခင္းပါ။အလည္တည့္တည့္တြင္ နံနံပင္ အ႐ြက္ အခ်ိဳ႕ကို ခင္းပါ (အစာ မထြက္ ရန္ အတြက္နဲ႔ အလွ အတြက္ပါ )ခင္းထားေသာ နံနံပင္ ေပၚတြင္ခ်က္ၿပီးသားၾကက္သား၂ဇြန္းခန္႔ ထည့္ၿပီး ေလးေထာင့္ ေလး ျဖစ္ ေအာင္ ေခါက္ၿပီး တဘက္သို႔အသာလွန္ျပီး(ပန္းကန္ လိုက္လွန္လ်ွင္ ပို လြယ္ တယ္ ေနာ္ ) မိမိ ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္တြင္ တခါ တည္းစီထည့္ၿပီး တည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။
Soy sauce 1Tbsp
oyster sauce 1Tbsp
Onion dice 2Tbsp
Carrot dice 2Tbsp
Black pepper 1/2 tsp
Sesame oil 1Tbsp
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို ေၾကာ္ ၿပီး ပန္ ကန္ တခု ျဖင့္ အ ေအး ခံထားပါ
Egg Nets လုပ္ပါ့မယ္
ဦးစြာပထမ အိုးမကပ္ေသာဒယ္ တြင္ ဆီ အနည္း ငယ္ ျဖင့္ သုတ္ ေပးၿပီး အပူေပးပါ
အေတာ္ သင့္ ပူ လာ လ်ွင္ ညစ္ဘူးတြင္ ထည့္ ထာေသာ ၾကက္ဥေရ ကိုအကြက္ေလး ေတြျဖစ္ ေအာင္ ထည့္ပါ့မယ္ မီးတအားျပင္းလို႔မရပါ ေျဖးေျဖးခ်င္း ၾကက္ဥ က်က္လာ လ်ွင္ ေဘးမွ အသာ ေလး ခြာၿပီး ပန္းကန္တခု တြင္ ထည့္ ထားပါ
မီးျပင္းလ်ွင္ ၾကက္ဥက ႂကြပ္ၿပီးေခါက္ ရင္  က်ိဳးပါတယ္ေနာ္
ၾကက္ဥသံုးလံုးကို ၅ခု လုပ္လို႔ ရပါတယ္
အားလံုး အခ်ပ္ ၅ခ်ပ္ရၿပီဆို လ်ွင္ အစာ သြပ္ပါ့မယ္ ပန္းကန္ အလြတ္ တခ်ပ္(အေသးဆို ပို အဆင္ ေျပပါတယ္) ကို ယူ ၿပီး egg nets တခ်ပ္ကို ခင္းပါ အလည္ တည့္ တည့္ တြင္ နံနံပင္ အ႐ြက္ အခ်ိဳ႕ကို ခင္းပါ (အစာ မထြက္ ရန္ အတြက္နဲ႔ အလွ အတြက္ပါ )ခင္းထားေသာ နံနံပင္ ေပၚတြင္ ခ်က္ၿပီးသားၾကက္သား၂ဇြန္းခန္႔ ထည့္ၿပီး ေလးေထာင့္ ေလး ျဖစ္ ေအာင္ ေခါက္ၿပီး တဘက္သို႔အသာလွန္ျပီး(ပန္းကန္ လိုက္လွန္လ်ွင္ ပို လြယ္ တယ္ ေနာ္ ) မိမိ ပြဲျပင္မည့္ ပန္းကန္တြင္ တခါ တည္းစီထည့္ၿပီး တည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...