12 June 2015

ခ်ပါတီအာလူးအစာသြပ္


 Chapati Stuffed With Potato
ခ်ပါတီ Dough
*********
Wheat Flour - ၃၅၀ဂရမ္ (ဂ်ံဳၾကမ္း)
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဝက္
သၾကား - နွစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေရ -  ၁၇၅ ml
ဆီ - ၂၀ ဂရမ္
အာလူးအစာျပဳလုပ္ရန္
************
အာလူး  ကို ျပဳတ္ၿပီး အခြံသင္ၿပီး ေက် ေအာင္ေခ်ပါ။အိုးတခုတြင္ ဆီထည့္ၿပီးျကက္သြန္နီျဖဴဂ်င္းတို႔ကို နႏြင္းထည့္ဆီသပ္ၿပီးေခ် ထား ေသာ အာလူးကိုထည့္ပါ။ ဆားအနည္းငယ္ဟင္းခပ္မႈန္႔ တို႔ထည့္ၿပီး ေမြပါ အရသာနံ႔ ေစရန္ေရ အနည္းငယ္ထည့္ ၿပီးနွ႔ံ ေအာင္ ေမြ၍ ၾကက္သြန္မိတ္ပါပါးလွီး မဆလာထည့္ေမြၿပီးခ်ကာအေအးခံထားပါ။
ဂ်ပါတီဂ်ံဳ
*****
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔နွင့္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုထည့္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နွယ္ ၿပီး နွပ္ထားပါ။
(၂)ဂ်ံဳနွပ္လ်ွင္မိမိနွစ္သက္ရာဆိုဒ္အလံုးေလးမ်ားလံုးပါ(ခုလုပ္ထားတဲ့ ဆိုဒ္ရွစ္ခုရပါတယ္)
(၃)ၿပီးလ်ွင္လံုးထားေသာဂ်ံဳကိုလိမ့္တုံးျဖင့္ျဖန္႔ၿပီးအေအးခံထားေသာ အာလူးကို အလယ္တြင္ထည့္ၿပီး ေလးေထာင့္ေလးေခါက္ၿပီး ဘမ္းတခုတြင္ထည့္၍ဖံုးအုပ္ထားပါ(နွစ္ခ်ပ္လိမ့္ၿပီးၾကားတြင္အစာထည့္ပါကပိုလိမ့္ရအဆင္ေျပပါတယ္။တခ်ပ္ထည္းဆိုပါးေတာ့ သတိထားရပါတယ္)
(၄)ဂ်ံဳလံုးအားလံုးအာလူးအစာသြပ္ၿပီးပါကပထမဆံုးအစာထည့္သည့္ အလံုးမွစကာဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီးသာသာ ျဖန္႔ပါ ။
(၅)အိုးတခုတြင္ဆီ (သို႔ ) ေထာပတ္သုတ္ၿပီး ေၾကာ္ပါ မီးပ်င္းရပါမယ္။အေရာင္ရလ်ွင္တဖက္ကိုလွန္ၿပီးဆက္ေၾကာ္ပါ။အေပၚမ်က္နွာျပင္ကိုေထာပတ္သို႔ ဆီသုတ္ေပးပါ။ (၆)နွစ္ဘက္လံုးအေရာင္ရလ်ွင္ခ် ၿပီးမသံုးေဆာင္မွီအိုးတခုတြင္ ထည့္ၿပီးေလလံုေအာင္အုပ္ထားပါ။(ေလသလပ္ကမာေျခာက္ေျခာက္ ျဖစ္တတ္ပါတယ္)
(၇)တြဲဖက္စားရန္ ၾကက္သြန္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးပူစီနံတို႔ျဖင့္အခ်ဥ္သုပ္ၿပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါသည္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...