9 June 2015

ဆူကီ

ဆူကီ

ဆူကီခ်က္နည္းက ဆယ္မိုင္အခ်ိဳပြဲနဲ႔ခ်က္နည္းတူပါတယ္။အုန္းႏို႔ ႏြားႏို႔ ႏု႔ိစိမ္းႏွစ္သက္ရာအစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆူကီေျခာက္ - ၁၆၀ ဂရမ္ (တစ္ဆယ္သား)
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
ေရ - တစ္လီတာ
ႏို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
အုန္းသီး၊ စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္ - အေပၚမွတင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာအိုးေသးေသးတခုေ၇တည္ၿပီးဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးတြင္မီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၂)ဆူကီက်ိဳမည့္အိုးတြင္ႏြားႏို႔၊ေ၇၊ႏို႔ဆီ၊ဖာလာေစ့၊သိဟိုဠ္ေစ့၊သို႔မဟုတ္Almondေစ့ေသးေသးစိတ္၊ေထာပတ္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၃)ဆူကီေျခာက္ေလွာ္ၿပီးသားမဟုတ္ပါကေထာပတ္အနည္းငယ္ျဖင့္ေလွာ္ေပးပါ။
(၃)ျပဳတ္ထားေသာသာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၄)တည္ထားေသာႏြားႏို႔အိုးဆူပြက္ပါကဆူကီေျခာက္ကိုထည့္ပါ။ေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့ထည့္ပါ။
(၅)၅မိနစ္ခန္႔ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္အဖံုးအုပ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ဆူကီေစ့မ်ားႏွပ္သြားသည္ထိထားၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအုန္းသီး၊စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...