8 June 2015

Apple Rose Tart


Apple Rose Tart

ပါဝင္ပစၥည္း။
*******
ဂ်ံဳ - 1cup
ပ်ားရည္ - 2Tbsp
သၾကား - 1Tbsp
ေရ - 3Tbsp
ပန္းသီး - 1no.
ေထာပတ္ Butter - 60gm
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း။
**********
(၁)ဦးစြာ ပန္းသီးကိုျခမ္းၿပီးအလယ္မွ အူတိုင္ကိုထုတ္လိုက္ပါ။ (၂)ၿပီးလ်ွင္ေမွာက္လ်က္ပန္းသီးကိုခပ္ပါးပါးစိပ္ပါ ။
(၃)အိုးတစ္လုံးတြင္ စိပ္ထားေသာပန္းသီး ပ်ားရည္ သၾကား ေရ တို႔ကို ထည့္ၿပီး ၃ မိနစ္ ၄မိနစ္ခန္႔ တည္ပါ။
(၄)ပန္းသီးအနည္းငယ္ႏြမ္းလာပါကပန္းသီးဖတ္မ်ားကိုဆယ္ယူၿပီး က်န္ရွိေသာ ေဆာ့ကို အ ေအးခံထားပါ
(၅)Tart Dough လုပ္ပါ့မယ္ ဂ်ံဳ တခြက္ထည္းကို ေထာပတ္60gm နဲ႔ အေအးခံထားေသာ ေဆာ့၃ဇြန္းထည့္ၿပီးေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိနွယ္ပါ
(၆)ၿပီးလ်ွင္တပိုင္းပိုင္းၿပီးလိမ့္တံုးျဖင့္ျပားေနေအာင္လိမ့့္ပါ ။ ထူလ်ွင္ ဖုတ္ရတာၾကာပါတယ္။လိုခ်င္ေသာအျပားအေနရလ်ွင္ေဘးနားမ်ားကိုညီေအာင္ျဖတ္လုိက္ၿပီး ၁လက္မအက်ယ္ ၇လက္မအရွည္ျဖတ္ပါ ။
(၇)ျဖတ္ထားေသာဂ်ံဳသားေပၚမွအေအးခံထားေသာပန္းသီးဖတ္မ်ားကို တခုနွငိ့တခု အစြန္းခ်င္းထပ္ၿပီးစီထည့္ပါ။ခုလုပ္ထားတာကေတာ့ ၇ ခ်ပ္ထည့္ထားပါတယ္။ (၈)ၿပီးလ်ွင္အစြန္းတဖက္မွစ၍ျဖည္းၿဖည္းစီပန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထိန္းၿပီးလိပ္ေပးပါ။ အဆံုးေရာက္လ်ွင္ ဂ်ံဳသားကို ေသခ်ာဖိကပ္ေပးပါ (၉)မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုဆီသုပ္ၿပီးစီထည့္ကာ ၁၅၀ဒီဂရီျဖင့္ မိနစ္၃၀ ေလာက္ဖုတ္ၿပီးမုန္႔သားက်က္ပါကအျပင္ထုတ္ကာအေပၚရံ ပန္းသီးကို ပ်ားရည္ အနည္းငယ္သုတ္ေပးၿပီး icing sugar ၊ cinamon power တို႔ျဖင့္ ျဖဴးၿပီး အလွဆင္ကာသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...