9 June 2015

​ေပါက္​စီ



ေပါက္စီ <3
ပါဝင္ပစၥည္း ၁၂လံုးစာ
***********
ဂ်ံဳ - ၅၀၀ ဂရမ္ (All Purpose Flour)
Yeast ပြေဆး - ၁/၃ စားပြဲတင္ဇြန္း
သၾကား - ၅၀ဂရမ္
ဆား - ၃ဂရမ္ အနည္းငယ္
ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တလံုး
ေရ - ၂၀၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဂ်ံဳကို ဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးျဖင့္ဂ်ံဳသားေခ်ာ ေမြ႕လာသည္ထိနွယ္ပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ ႀကိဳက္နွစ္သက္ရာဆိုဒ္လံုး ၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၃)မိမိနွစ္သက္ရာအစာကို အဆင္သင့္လုပ္ထားပါ။(ပဲယို၊ အုန္းသီးသို႔ အသား)
(၄)ဂ်ံဳသားနွပ္ပါကလိမ့္တုန္းျဖင့္ျပားၿပီးအစာသြပ္ပါ ။
(၅)အစာသြပ္ၿပီးသားေပါက္စီကိုမိမိေပါင္းမည့္ဘမ္းတြင္စကၠဴခံၿပီးတင္ပါ။
(၆)အားလံုးၿပီးပါက အဖံုးအုပ္ၿပီး ပူေႏြးေသာေနရာတြင္အပြခံထားပါ။ (၇)အပြခံထားစဥ္ေပါက္စီေပါင္းမည္အိုးက္ိုေရေႏြးအစဥ္သင့္တည္ထားပါ။
(၈)အပြခံထားေသာမုန္႔လိုအပ္ေသာအပြအေနထားသို႔ေရာက္ပါက ဆူပြက္ေနေသာေရေပါင္းခံအိုးသို႔တင္ၿပီးအဖံုးလံုလံုျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔ေပါင္းလွ်င္ရပါၿပီရွင္။
ပဲယိုျပဳလုပ္နည္း
*********
ပဲလြန္း - ၂၅က်ပ္သား
ထန္းလ်က္ ၂၅က်ပ္သား
ဆီ - ၁၅ က်ပ္သား
ဆား - အနည္းငယ္
(၁)ပဲလြန္းကိုေရတညစိမ္ၿပီးေဆာ္ဒါလ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ပါ။
(၂)ပဲႏူးပါကေရစစ္ထားၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္က်ိဳၿပီးအမွိုက္မ်ားစစ္ထုတ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ေညာင္ေစးက်ေအာင္ျပန္က်ိဳထားပါ။
(၄)ပဲယိုထိုးမည့္ဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးထန္းလ်က္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၅)ေမႊးၿပီးထန္းလ်က္ပြလာပါကပဲႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေရခမ္းဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
ပဲတြင္ေရက်န္ပါက၊ထနားလ်က္တြင္ေရက်န္ပါကက်ိဳေနစဥ္တြင္အပူမ်ားစင္တတ္ပါတယ္။
(၆)အထားခံရန္ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာသည္ထိက်ိဳေပးပါ။ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားကာလိုသလိုအသံုးျပဳနိုင္ပါၿပီ။
ၾကက္သားအစာသြပ္ရန္အတြက္
*****************
(၁)ၾကက္သြန္နီအတံုးေသးေသးစိတ္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
(၂)ၾကက္သားစင္းေကာထည့္ပါ။
(၃)ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ ေရွာက္ေကာထည့္ပါ။
(၄)က်ိဳခ်ိဳက္ ထည့္ပါ။ နွစ္သက္ပါကပဲပင္ေပါက္ထည့္ပါ။
(၅)အရသာျမည္းကာဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
(၆)အစာသြပ္မည့္အခ်ိန္တြင္ၾကက္ဥအစိမ္းတလံုးထည့္ကာေမြေပးပါ။

1 comment:

  1. ကုုိယ္ဒါေလးကိုုသိပ္ခ်စ္တာ။
    လွလြန္းလိုု ့။
    တေန ့ေတာ့လုုပ္ၾကည့္မယ္စိတ္ကူးတယ္။
    ဒါေၾကာင့္ဘေလာ့ေလးနဲ ့ကုုိယ္တုုိ ့ကိုုမ်ွေ၀ေပးတာသိပ္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့။
    မမအိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...